Kondzio999 Posted March 7, 2014 Report Share Posted March 7, 2014 Chciałbym wiedzieć jaka jest najcelniejsza broń o najmniejszym rozrzucie i największym zasięgu do 300zł nie będę z nią chodził na strzelanki, niestety nie może to być wiatrówka dlatego asg Jestem zielony więc proszę o radę czy ta się nadaję? m.allegro.pl/ruger-carbine-kjw-540-fps-promocja-i4011397113.html Quote Link to post Share on other sites
komen10 Posted March 7, 2014 Report Share Posted March 7, 2014 jeśli ta replika ma 540 fps to rozleci się po kilku strzałach.. Quote Link to post Share on other sites
Kondzio999 Posted March 7, 2014 Author Report Share Posted March 7, 2014 (edited) To 540 jest grubo przesadzone . Ale jeśli nie ta to może coś innego zaproponujesz? Edited March 7, 2014 by Kondzio999 Quote Link to post Share on other sites
polskiniko Posted March 7, 2014 Report Share Posted March 7, 2014 Zaproponuję ci przeczytanie poradników, co powinieneś zrobić przed napisaniem posta. Zrób to, a oszczędzisz nam odpowiadania na połowę twoich pytań. Quote Link to post Share on other sites
arend Posted March 7, 2014 Report Share Posted March 7, 2014 Owszem, z takiego rugera da się wypluć 540fps. I to bez zagrożenia rozsypką , o której pisze znany fachowiec z trzytygodniowym stażem w ASG który nie opanował jeszcze polskiej pisowni. Ale co z tego że się da, jak nie da się z niego celnie strzelać. Nie dość że rugerki karabajny mają spory rozrzut z powodu ruchomej lufy to jeszcze ich maszynka spustowa jest ciężka jak diabli (niestety są to cechy konstrukcji tej repliki). Wbrew wszystkiemu najcelniejsze będą wszelkie wersje długolufowych strzelb pompek. Niestety, repliki asg nie są najcelniejszymi wiatrówkami na rynku ;D Quote Link to post Share on other sites
JarekPN Posted March 7, 2014 Report Share Posted March 7, 2014 @Kondzio - a napisz może do czego i jako rodzaj repliki potrzebujesz ; i dlaczego nie może być wiatrówka (mówimy o wiatrówce o mocy ile J ?), a może być ASG z 550 fps ? - to może jak będzie wiadomo czego szukamy, to ktoś coś podpowie. Bo generalnie na WMASGu wszyscy chcą mieć najcelniejszą i z najdalszym zasięgiem replikę, a do tego tanią :) Quote Link to post Share on other sites
Kondzio999 Posted March 7, 2014 Author Report Share Posted March 7, 2014 Narazie to do tarcz będę strzelał, do pełnoprawnego asg narazie jestem za młody. Za 2 lata może kupię pożądną replikę, ale na razie wolał bym coś do 300. Czy za tą cenę są repliki z których można trafić np w puszkę z 30m? Quote Link to post Share on other sites
Kondzio999 Posted March 7, 2014 Author Report Share Posted March 7, 2014 Po ponownym bardzo szybkim przeglądzie forum zastanawiam sie, a może shotgun ? Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted March 8, 2014 Report Share Posted March 8, 2014 Nom, 250zł w kieszeni, będzie na Pometheusa do docelowej repliki ;) AGM 003 ciągnie tak jak elektryki za 300/400zł więc do mordowania puszek będzie ok. Quote Link to post Share on other sites
Kondzio999 Posted March 8, 2014 Author Report Share Posted March 8, 2014 (edited) Więc strzelba jak najbardziej właściwie to jej szukając wpadłem na rugera który mnie tak zainteresował. Mówiąc wiatrówka miałem na myśli śrutówke. Gaziak asg jak najbardziej. teraz 2 pytania 1.do mrMtec czy strzelba z plastikowym systemem i prec rurką będzie dobrze strzelać czy może lepiej dołożyć trochę na lepszy system fabryczny a później kupić precke. 2. A może ktoś zaproponuje jaka strzelba inna będzie najlepsza, również do późniejszego tuningu. Edited March 8, 2014 by Kondzio999 Quote Link to post Share on other sites
arend Posted March 8, 2014 Report Share Posted March 8, 2014 Narazie to do tarcz będę strzelał, do pełnoprawnego asg narazie jestem za młody. Za 2 lata może kupię pożądną replikę, ale na razie wolał bym coś do 300. Czy za tą cenę są repliki z których można trafić np w puszkę z 30m? Z tej odległości trafienie w puszkę z repliki asg pojedynczą kulką to loteria. Nawet jeżeli weżmiemy w ranking wielokrotnie droższe repliki. Serią owszem, szanse wzrastają. Do sprężynowych pompek nie produkuje się części walidacyjnych, No chyba że do tych najdroższych z górnej półki. W zasadzie każdy tuning takiej strzelby to samodziałowa rzemieślnicza robota. Quote Link to post Share on other sites
Kondzio999 Posted March 8, 2014 Author Report Share Posted March 8, 2014 Może byście mi polecili jakąś strzelbę z metalowymi bebechami i dość długą lufą wewnętrzną? Najlepiej z możliwością zamontowania precyzyjnej lufy. Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted March 8, 2014 Report Share Posted March 8, 2014 G&P Quote Link to post Share on other sites
JarekPN Posted March 8, 2014 Report Share Posted March 8, 2014 A nie lepiej na początek jakiś pistolet na GGas i postrzelać do celów na ok. 5-15 m ? Równie dobra zabawa, a do tego będzie Ci łatwiej to przenosić idąc np. do lasu. Do trzech stów już coś da się wybrać bez BlowBacku. Albo AGM tak jak pisał MrMCET. Albo dozbieraj stówkę i np. G36C JG - tym już postrzelasz spokojnie na 20-30 m, a nawet dalej. Quote Link to post Share on other sites
Kondzio999 Posted March 8, 2014 Author Report Share Posted March 8, 2014 zastanawiam się pomiędzy tą tablica.pl/oferta/asg-mossberg-tuning-480fps-sprezyna-celna-bardzo-CID767-ID56Wwh.html#948815a96e A tą http://www.taiwangun.com/shotgun-long-003-agm?from=listing Tylko nie wiem czy środek w metalu. Quote Link to post Share on other sites
arend Posted March 8, 2014 Report Share Posted March 8, 2014 Zastanów się też nad poprawą pisowni. BTW bardzo dobry wybór. Quote Link to post Share on other sites
Kondzio999 Posted March 9, 2014 Author Report Share Posted March 9, 2014 Może ktoś poleci jakiegoś innego shota z metalowymi bebechami. Quote Link to post Share on other sites
Ferduch Posted March 9, 2014 Report Share Posted March 9, 2014 @Kondzio Kup tą pompke AGM lub pozbieraj do mp5 galaxy i przestań kombinować bo nic lepszego nie znajdziesz. Poszukaj jeszcze m870 A&K. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts