sanex Posted March 14, 2014 Report Share Posted March 14, 2014 Witajcie. Na wstępnie chciałbym zaznaczyć, że topic pierwotnie miał powstać w sekcji "jak zacząć", ale nie wiem dlaczego nie mogę utworzyć tam tematu... Po obszernej lekturze co mam kupić, mam kilka pytań, dlatego chciałbym Was prosić o pomoc. 1. Jak wygląda zasięg taki faktyczny przeciętnego AEG II klasy? (Dajmy na to, karabin za 600zł, z lekkimi modernizacjami, tak mniej więcej) 2. Co kupić na bazę do tuningu pseudo snajperki? Kiedyś planowałęm kupno a potem tuning karabinu pseudo wyborowego. Nawet przymierzałem się do kupna gazowego KWJ MK1 oraz zamówienia w (chyba) Czechach dodaktowych elementów. Teraz wróciłem do tej ideii ale doczytałem, że nie produkuje się już ciężkich kulek prezycyjnych 0,36+ :icon_eek: . Dlatego zastanawiam się, czy kupno tak mocnej "bazy" ma sens? Da się coś z tego sensownego uzyskać na kulkach 0.36? Skoro w/w pomysł wydał mi się słaby, poczytałem wiele wątków o innych "bazach" na karabin (SWD i L96). Z tego co wywnioskowałem, to SWD od A&K jest tańsze w przerobieniu go na użyteczną broń od Warriorów (firmy Well). W wellu trzeba wymienić wszystko, aby dostać przyzwoite osiągi, gdy u chińskiego ruska wymiana sprężyny, gumki (o ile ktoś strzela w zimę) oraz lufy wystarcza**. Dobrze zrozumiałem? **nie mówię tutaj o zasięgu 90+ metrów, tylko o realnych 65-70 metrach 3. Nowością dla mnie jest przeróbka sprężyny na gaz. Każdy karabin można tak przerobić? Tzn, czy za jakiś czas jak zostanę w ASG na dłużej, to moją snajpę (o ile starczy mi budżetu na tuning) będę mógł "zagazować"? Z góry dziękuję za odpowiedź i proszę, nie trollujcie mnie :icon_razz: Link to post Share on other sites
Miszak Posted March 14, 2014 Report Share Posted March 14, 2014 (edited) 1. Różną prędkość wylotową mają aegi w stocku(fabrycznie). Przyjmując, że wyjmując karabin z pudełka ma on ok. 400 fps skuteczny zasięg to jakies 45 m, a donośność (zasięg maksymalny) 55m. 2. Skoro zaczynasz przestrzegam przed zabawą w snajpera, lepiej się oswoić z Aegiem :icon_smile: Niemniej ludzie chwalą sobie SWD od A&K i różne body do l96- żeby to snajperkę przypominało i tak musisz całe bebechy wymienić. Sad but true. 3. Nie wypowiem się, gdyż się na tym nie znam :icon_smile: Edited March 14, 2014 by Miszak Link to post Share on other sites
sanex Posted March 14, 2014 Author Report Share Posted March 14, 2014 Miszak dzięki za radę. Jednak wolę poleżeć i na spokojnie poczekać we wcześniej wykonanej kryjówce. Samo przygotowanie miejsca to niezła zabawa :icon_biggrin: Link to post Share on other sites
gloomer Posted March 14, 2014 Report Share Posted March 14, 2014 Tak można przerobić replike pod CO2 lub HP za pomocą konwersji od Mancrafta. W tematach o snajperkach masz informacje o tym tylko wybierz baze pod tuning. Link to post Share on other sites
GHOST13 Posted March 14, 2014 Report Share Posted March 14, 2014 Co do leżenia i czekania w kryjówce-doradzał bym zobaczyć jak mniej więcej wygląda u Was rozgrywka ASG :) bo np u nas nie sprawdziło by się to z pewnością, nasze rozgrywki są zbyt dynamiczne. I czy będziesz miał czas na przygotowanie takiego miejsca ;) Link to post Share on other sites
Mendi Posted March 14, 2014 Report Share Posted March 14, 2014 @sanex hmmm możliwe, że w "jak zacząć" nie mogą pisać całkiem nowi użytkownicy, a dziwnym trafem tu mogą, wrrrr Niestety to chyba nie ten dział, o aegach możesz sobie poczytać w dedykowanych podforach, a tu masz tu 2 tematy o zasięgach: http://forum.wmasg.pl/topic/138754-realny-zasieg/ http://forum.wmasg.pl/topic/20253-mierzone-zasiegi-karabinow-wyborowych/ p.s. Mk1 to sobie daruj, z tego można strzelać... w stodołę. Link to post Share on other sites
Recommended Posts