Regeneric Posted March 15, 2014 Report Share Posted March 15, 2014 Witam! Dość czasu temu kupowałem LiPo. I zastanawiałem się pomiędzy tym: "]Pojedyncze LiPo A tym: "]Podwójne LiPo Odpowiem już teraz, kupiłem podwójnego. Ale nadal nie mam pojęcia, czym różnią się te pakiety? Czy to jest tak, że to 2200 mAh jest rozdzielane na dwa, czy każda z nich ma 2200? A może to jest jak z procesorami? Dwurdzeniowy 2,2 GHz będzie wydajniejszy niż jedno rdzeniowy 2,2 GHz. Ale ze specyfikacji wynika, że są takie same. Wytłumaczy mi ktoś na czym polega różnica? Quote Link to post Share on other sites
Kojot ze Szczecina Posted March 15, 2014 Report Share Posted March 15, 2014 (edited) Skoro obie mają te same właściwości - 7,4V 2200 mAh 25C to różnica polega tylko i wyłącznie na rozmiarze. Pojedynczą daje się w atrapy laserów, a podwójne mieszczą się w kolbie. Edited March 15, 2014 by Kojot ze Szczecina Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted March 15, 2014 Report Share Posted March 15, 2014 Wzmiankę o różnicy między procesorem jednordzeniowym a dwurdzeniowym przemilczę, bo to jest błędne myślenie. Różnica między obydwoma pakietami jest taka, że ten gruby akumulator jest tym drugim z tym, że jest ściśnięty folią, Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts