falloutpl Posted March 16, 2014 Report Share Posted March 16, 2014 Hej, dorwałem w ręce bardzo elegancką kopię Eotecha, świeci super mocno jasno, a tego mi zawsze brakowało. No ale świeci wyjątkowo jasno, a zakresu regulacji mi nie wystarcza, żeby czasami obniżyć do satysfakcjonującego mnie poziomu. No i naszło mnie na taki patent, żeby po wciśnięciu właśnie przycisku NV kolor celownika się zmieniał normalnie, a kolor zielony podświetlenia puścić przez jakiś rezystorek, co by powodowało znaczą różnice w jasności świecenia po przyciśnięciu tylko jednego guziczka. Jak tam majstry elektroniczne, dało by się to jakoś zrobić? A jak da, to szukam śmiałka :D Quote Link to post Share on other sites
adrIan Posted March 16, 2014 Report Share Posted March 16, 2014 Generalnie to polecam nie kombinować, bo przy ostrym świetle dziennym będzie brakować regulacji, ale jeśli trzeba to... W środku jest zamontowana dioda z trzema nóżkami. Środkowa nóżka odpowiada za " - ", natomiast skrajne są to odseparowane " + " poszczególnych kolorów. Wystarczy po drodze do anody zielonej diody dorzucić jakiś mały rezystorek. Proponuję zacząć od wartości 2-3 ohmy. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts