hamster5 Posted March 17, 2014 Report Share Posted March 17, 2014 Witam, Od jakiegoś czasu ja i mój kumpel jesteśmy posiadaczami replik rk-05. Wszystko było ok dopóki koledze karabin przestawał działać, a po chwili odzyskiwał sprawność. Kiedy karabin nie strzela słychać tykanie wydobywające się z gearboxa. Dodam że jego bateria robi się ciepła. Teraz czas na drugi problem a mianowicie strzelanie dwoma kulkami naraz. Obydwaj mamy ten sam problem i zauważyliśmy że brakuje u nas plastikowego klocka umieszczonego pod pokrywą gdzie znajduje się bateria. Dodam że były u nas wymieniane gumki na przezroczyste guardery, a przed wymianą nie było tego problemu. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted March 18, 2014 Report Share Posted March 18, 2014 Ten klocek dopycha komorę hop-up do Gb, więc możesz mieć problemy z nieszczelnością. Sprawdź położenie silnika i ew. wyreguluj. Quote Link to post Share on other sites
hamster5 Posted March 18, 2014 Author Report Share Posted March 18, 2014 Jestem początkujący, więc wolę się za takie rzeczy nie zabierać. Chciałbym tylko wiedzieć czy to coś poważnego. Quote Link to post Share on other sites
hamster5 Posted March 19, 2014 Author Report Share Posted March 19, 2014 Czy ktoś wie jak zrobić taki klocek?? A co do problemu z tykaniem w gearboxie, czy ktoś może mi powiedzieć co dokładnie się dzieje i czy wymagany jest serwis?? Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted March 19, 2014 Report Share Posted March 19, 2014 Mam takie klocki, pisz PW Quote Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted March 21, 2014 Report Share Posted March 21, 2014 Jaka ta bateria? Klocek dociska komore do gb, musisz docisnąć komorę w inny sposób albo dokupić klocek. Quote Link to post Share on other sites
hamster5 Posted March 25, 2014 Author Report Share Posted March 25, 2014 Wczoraj zauważyłem że dysza jest za krótka i przez to do komory wpadają po dwie kulki. Czy to może być to?? Jeśli tak to co mam zrobić aby było ok. Na początku było dobrze, więc nie sądzę aby dysza sama się skróciła. Quote Link to post Share on other sites
blackblut Posted March 25, 2014 Report Share Posted March 25, 2014 Możliwe że Gumka jest źle założona Quote Link to post Share on other sites
hamster5 Posted March 25, 2014 Author Report Share Posted March 25, 2014 A jak powinna być założona??? Potrafię dostać się do komory ale nie wiem jak mam to założyć. Quote Link to post Share on other sites
Mordecai Posted April 18, 2014 Report Share Posted April 18, 2014 Masz pierdyliard jeden poradników na youtubie. Wysil się troszkę i poszukaj. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts