Hi Im Ririsu Posted March 25, 2014 Report Share Posted March 25, 2014 Witam! Posiadam replikę G36 firmy JG i jakiś dłuższy czas temu zaczął z nią występować problem w postaci trudności, czy też raczej - niemożliwości z dokładniejszym wyregulowaniem hop up. Dopiero od niedawna - gdy czas pozwolił - zacząłem się nią ponownie interesować i ostatnio co stwierdziłem, iż przydałoby się wymienić w niej komorę hop up. Jednak nasuwa się pytanie: na jaką? Reasumując: mógłby mi ktoś polecić odpowiednią komorę do mojej repliki, do powiedzmy... 60 złotych? Z góry dzięki. : ) Quote Link to post Share on other sites
seger Posted March 26, 2014 Report Share Posted March 26, 2014 Tylko komora JG. W tej cenie nie znajdziesz nic innego, poza tym wybór jest bardzo mocno ograniczony jeśli chodzi o komory do giety. Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted March 26, 2014 Report Share Posted March 26, 2014 Dlaczego chcesz wymienić komorę HU ? Z G36 jest nie mała loteria. Od zawsze wiadomo że w tych replikach najlepszą komorą jest oryginalna komora. Bywa czasem że wymiana komory skutkuje spadkiem fps, rozszczelnieniem układu, problemami z podawaniem kulek etc. Na Twoim miejscy wymieniłbym na początek gumkę HU i sprawdził kilka dystanserów o różnej twardości i wielkości. Quote Link to post Share on other sites
DanielGOS Posted March 28, 2016 Report Share Posted March 28, 2016 Odkopuje, nie chcialbym zakladac nowego tematu ma forum bo jest ich duzo na temat komor w g36... A wiec: Chcialbym zakupic do gietki jg komore SHS robiona na maszynach cnc jest teraz w ofercie gf za 58 zl, dodam ze szkielet gb mam wymieniomy ma SRC, czy polecacie ta komore ? Trzeba nedzie duzo pilowac zeby ja ustawic ? jaka dlugosc dyszy do niej bedzie idealnie pasowac ? Quote Link to post Share on other sites
some1free Posted April 10, 2016 Report Share Posted April 10, 2016 To skoro już został odkopany to i ja się zapytam o najlepszy wybór komory Hop-up oraz dyszy do g36 Aresa, ponieważ stara uległa cóż... degradacji. Quote Link to post Share on other sites
Giermen Posted April 9, 2017 Report Share Posted April 9, 2017 To skoro już został odkopany to i ja się zapytam o najlepszy wybór komory Hop-up oraz dyszy do g36 Aresa, ponieważ stara uległa cóż... degradacji. Jako że minął rok bez odpowiedzi, może przez ten czas ktoś znalazł komorę cnc do g36 aresa? Quote Link to post Share on other sites
zajaszcze Posted April 10, 2017 Report Share Posted April 10, 2017 (edited) Nie ma lepszej komory od komory ARESa, szukaj komory tej firmy. Dlaczego: Ma najpłynniejszą regulacje, Poza tym jest ciaśniejsza od np. JG czy 5KU, lufa lepiej się uszczelnia z gumką (teflon rozwiązuje te problemy). Kiedyś takie komory w PL były po 60 zł. Terasz trzeba szukać. Edited April 10, 2017 by zajaszcze Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts