Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Pistolet na początek, budżet około 150zł

Recommended Posts

Witam, zaczynam swoją przygodę z ASG, tzn będę chciał zacząć w lato. Niestety mój budżet jest ograniczony, więc teraz chcę zakupić jakąś klamkę, a pod koniec kwietnia CM028, Mundur itp mam, chcę zakupić pistolet, póki co będzie on służył jako rekwizyt, ale na wiosnę/lato gdy będę miał cymke chcę zacząć zabawę :icon_smile: Priorytetem dla mnie jest to aby był wytrzymały, nie będę z niego dużo strzelał, będzie zwykłym boczniakiem.Dużym atutem będzie metalowe wykonanie. Wiem że 150zł to dla niektórych może być śmieszny budżet, ale niestety mi musi wystarczyć. Co możecie polecić ? Myślę że w tej cenie mogę już dostać w miarę przyzwoitą gazówkę, jednak od osiągów ważniejsza dla mnie jest wytrzymałość i wygląd. Oczywiście myślę o nowej replice, nie chcę używanej bo to loteria, tym bardziej że jestem początkujący.

Pozdrawiam

Edited by Nerv

Pistolety nie są polecane jako pierwsze repliki. Dlaczego? Wbrew wszystkiemu operowanie pistoletem jest trudniejsze niż karabinem Zdecydowanie sensowniej będzie dorzucić te 150 złotych do karabinu.

Jeżeli jednak uparłeś się na pistolet to szukaj elektrycznych pistoletów typu Cyma 030. Są one ekonomiczniejsze niż gaziaki a osiągi mają dość przyzwoite.

edit:

Tyle że do cymki 030 trzeba jeszcze 20-30 złotych dorzucić.

W sumie to na jedno wyjdzie, bo i tak musiał bym zakupić gaz za jakieś 30zł. Mówisz że cm030 będzie dobra ? :) A co sądzisz o CM121 ? Bardziej mi się podoba, oraz ma elementy metalowe. Jednak czy te 170fps wystarczy ?

Myśląc tak to może poczekam kilka lat i kupię replikę za kilka tyś ? :icon_confused: Jak napisałem ,póki co chcę zakupić broń krótką, potem jest już postanowione że CM028 lub coś używanego. No ale to mnie teraz nie interesuje, teraz chcę zakupić pistolet do 150zł i chciałbym zasięgnąć waszej opinii co wybrać. Jest coś sensownego oprócz tych elektryków ? Może za troszkę mniej, znajdę coś ciekawego ? Słyszałem ze STI Lawman jest ok, coś z jego półki cenowej jest jeszcze ciekawego (120zł) ? Proszę o pomoc :)

Twoje pieniądze, twoja wola... chcesz wyrzucać, wyrzucaj ale nie wciągaj nas w to, bo później powiesz, że przez nas.

Ps

Tak Lawman nie jest najgorszym wyborem podobnie jak Beretta. To najtańsze gaziaki warte zakupu, ale posłuchaj kolegów wyżej, nie zaczynaj od klamki :icon_exclaim: :icon_evil:

Edited by Powała

Nie Nervuj się, Ale naprawdę chcemy ci pomóc i uchronić twoje pieniądze przed zmarnowaniem. Kupowanie pistoletu w tej kwocie nie ma sensu bo naprawdę nic w okolicach tej kwoty znośnego się nie znajduje.

A dokładając 150 złotówek do kasy na cymę 028 masz już w zasięgu parę porządnych replik.

Ok, dziękuje bardzo w takim razie poczekam i zakupię RK02 Full Metal od Boyi, ale jednak klamka również będzie mi potrzebna. Co polecacie za jak najniższą cenę ? Tzn nie chcę wydać na nią więcej niż około 130zł a nawet mniej, bo ta broń będzie używana tylko w awaryjnych wypadkach w bliskim kontakcie, tak jak pisałem wyżej najważniejsza będzie wytrzymałość.