Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

G&P 12inch TMR Ball Ball VS M4 KWA SR-10

Recommended Posts

Witam, odświeżam kotleta :)

Jestem na krótko przed zakupem tytułowego DżiPika 12,5" TMR i mam dylemat. Z tego co się orientuję, w stocku replika ma około 410 fpsów (na stronie 430, ale na wszelkich recenzjach chrono wykazuje 405-410). Wyczytałem wcześniej, że sprężynę M120 bebechy powinny wytrzymać, natomiast zastanawiam się o zrobieniu od razu kolejnego kroku, a mianowicie dokupieniu usługi delikatnego upgrade'u od asgshopu. Mam tu na myśli wstawienie przez nich sprężyny M130 z wymianą zębatek na Helical Ultra Torque Up Ultimate oraz głowicy tłoka na wzmocnioną łożyskowaną ProTecha. Czy się taka operacja opłaca? Nie zamienię siekierki na kijek? Nie wiem jakie aktualnie ten DżiPik ma zębatki, a to ich ewentualne zamienniki stanowią większą część asgshopowego "tuningu". Oprócz tego chciałbym się również dowiedzieć, jaki w stocku jest silnik w tej replice? Słyszałem, że M120 High Speed?Pozdrawiam!

AsgShop nie ma opcji wstawienia sprężyny 120, a właśnie tej zamierzam się trzymać, nie 130tki. Jeśli by się udało, to poprszę żeby wstawili taką w miejsce mocniejszej. M120 raczej już skorupka powinna trzymać, z tego co wyczytałem?

To co w takim razie należy w tej replice wymienić, żeby z 410 fpsów zwiększyć moc do ~450? Zakładając, że nie chcę zmieniać tej sprężyny? Tuning od asgshopa zakłada zmianę sprężyny na M130 (dziwne jakieś...), zębatek oraz głowicy tłoka.