pan kozaq Posted April 12, 2014 Report Share Posted April 12, 2014 Witam! Mam niestety (kolejny) problem z kałachem. Wymieniłem w nim tłok + głowicę na stock z CyMy i gumkę na niebieską Madbulla. Po tym serwisie replika powinna mieć + 50m zasięgu, a ma na jako takim ustawieniu hopka ok 6-7. Co należy wymienić/usprawnić? Odrzucam gumkę i komorę, tu jest na pewno szczelność (gumka wchodziła z oporem, jest cała). Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Rafikk222 Posted April 12, 2014 Report Share Posted April 12, 2014 Hymm, a czyściłeś ją? Weź wycior nawiń trochę chusteczki chigieńcznej ja psikam jeszcze odrobinę na nią oleju silikonowego potem wkładasz do lufy i tak parę razy góra dół wyciągasz i zmieniasz chusteczkę, czynność powtarzasz aż wyjęta chusteczka będzie czysta. Tylko wyłącz hop-up przed czyszczeniem, żeby go nie zepsuć. Inna sprawa, to może coś ze sprężyną nie tak, moze się zbiła albo pękła. Moze, to być też wina tłoka lub głowica jest nie szczelna. PS: Tylko najpierw wyczyść i jak to nie zadziała, to postępuj dalej, tak jak napisałem. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
a5d4f1 Posted April 12, 2014 Report Share Posted April 12, 2014 Skoro wchodziła gumka z oporem to może się podwinęła albo po wymianie gumki dysza nie do końca się uszczelnia z gumką. Po wymianie głowicy tłoka powietrze może uciekać ci przez oringa. Rozłóż i sprawdź czy każdy odcinek układu jest szczelny ;) Quote Link to post Share on other sites
UberSoldier Posted April 12, 2014 Report Share Posted April 12, 2014 Skoro grzebałeś w gb to sprawdź czy nie zapomniałeś założyć sprężynki odciągającej prowadnicę dyszy. Zajrzyj w komorę i sprawdź czy dysza się rusza przy strzale. Gumkę też możesz sprawdzić czy nie podwinął Ci się kołnierz. Quote Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted April 13, 2014 Author Report Share Posted April 13, 2014 Gumka wchodziła z oporem, madbull tak ma. Mam jeszce jedno pytanie- czy głowica tłoka powinna dotykać uszczelkami cylinder czy mieć lekki luz? Bo u mnie ma lux i to chyba jest ten problem. Quote Link to post Share on other sites
a5d4f1 Posted April 13, 2014 Report Share Posted April 13, 2014 Sprawdź strzykawkę z samym tłokiem, cylindrem i głowicą cylindra bo jeśli powietrze ci szybko zacznie uciekać to pewnie wina głowicy tłoka ;) Quote Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted April 13, 2014 Author Report Share Posted April 13, 2014 Dysza chodzi, trochę powietrza uchodzi przez komorę HU (tam, gdzie maga się wpina). @up- pisz priv jak to sprawdzić :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts