Zawodnik98 Posted April 16, 2014 Report Share Posted April 16, 2014 Wybór padł na Cymę CM046( akurat jest na rabacie w sklepie więc opłaca się). Czy za niecałe 720zł to dobry wybór? Replika ma służyć głównie w lesie. Słyszałem, że akumulatorek NiMh(stock) nie pociągnie blowbacku i potrzebne jest lipo. Czy 11.1V może spalić silniczek? 7.4v czy 11.1v wybrać? Jeśli lipo to jakie ładowarki polecacie, jakich producentów? Może lepszą opcją jest kupno tańszej repliki i zainwestować w tuning? Dzięki za odpowiedź ;) Quote Link to post Share on other sites
senkuPH Posted April 16, 2014 Report Share Posted April 16, 2014 (edited) Jako chwilowy użytkownik CM042 (to samo, tylko bez BB) Powiem, że znal jest lepszy niż w przypadku CM048, jednak za ponad 700zł brałbym coś od Boyi (można już celować w modele, które prawie w calości są ze stali) albo dozbierałbym do LCT. Edited April 16, 2014 by senkuPH Quote Link to post Share on other sites
Zawodnik98 Posted April 16, 2014 Author Report Share Posted April 16, 2014 (edited) Aha. Czytałem juz trochę i dowiedziałem się, że Cyma ma lepsze bebechy i w porównaniu do BOYI to pancerna jest. Edited April 16, 2014 by Zawodnik98 Quote Link to post Share on other sites
senkuPH Posted April 16, 2014 Report Share Posted April 16, 2014 (edited) Prócz systemu BB nie ma żadnej. Co do "opłacalności", serio odradzam pakowania ponad 700zł w znalową replikę. Ludzie w moim otoczeniu dali tyle za nią, rozpaczliwie nie jest, ale czemu nie kupić czegoś ze stali, jeśli cena jest podobna? W tych pieniądzach od siebie polecę RK-10S lub RK-08S. Pilnuj, aby były z dopiskiem S(skrót od steel). Jeśli Cię nie goni - doskładaj do repliki marki LCT. Są też AK od E&L - nie miałem, nie wiem. Może wypowie się kto inny, kto miał z nimi do czynienia. Edited April 16, 2014 by senkuPH Quote Link to post Share on other sites
Zawodnik98 Posted April 16, 2014 Author Report Share Posted April 16, 2014 A co myślisz o pomyśle kupienia repliki za ~400zł i potem stuningować( bez szału) ją. Hop up, precyzyjna lufa ew. sprężyna.? Trochę mętlik już mam bo zielony jestem, a jak to wiadomo na forach różnie piszą. Quote Link to post Share on other sites
senkuPH Posted April 16, 2014 Report Share Posted April 16, 2014 (edited) Recepta - Kup boyi. Trochę lepszy GB Cymy nie zrekompensuje CI znalowych obsad i wszystkiego co wisi na lufie. Wytrzymałość zewn. boyi jest większa, skłonność do luzów mniejsza. Do tego w ofercie mają poruszane przeze mnie modele 3/4 ze stali. Gearbox zawsze możesz poprawić. Cyma na dobrą sprawę ma tylko lepszy silnik, reszta to już wsio równo. Jeśli masz 700zł, zrób tak jak napisałem wyżej. Pobiegaj z tym co oferuje replika w stocku, jak CI się znudzi albo coś zdechnie - zlecisz komuś tuning. Edited April 16, 2014 by senkuPH Quote Link to post Share on other sites
Zawodnik98 Posted April 16, 2014 Author Report Share Posted April 16, 2014 Dzięki ;) Quote Link to post Share on other sites
Zawodnik98 Posted April 17, 2014 Author Report Share Posted April 17, 2014 A mógłby mi jeszcze ktoś powiedzieć jak z tym akumulatorkiem wygląda? Wybierać 7.4v czy 11.1v? Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted April 17, 2014 Report Share Posted April 17, 2014 W stockowej chińskiej replice lepiej 7,4-nie spalisz styków. Quote Link to post Share on other sites
Zawodnik98 Posted April 17, 2014 Author Report Share Posted April 17, 2014 A nie lepiej by było od razu wymienić przewody, złącza t-deansy dać i 11,4v? Tylko zastanawia mnie silnik... Przewody to groszowa sprawa, a bateria też nie jest dużo droższa. Quote Link to post Share on other sites
Mordecai Posted April 17, 2014 Report Share Posted April 17, 2014 Daj sobie spokój z 11,1v - rozwalisz sobie zębatki i przy okazji styki. Bierz 7,4v. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts