reddi Posted April 20, 2014 Report Share Posted April 20, 2014 Witam, chciałbym was prosić o poradę dla początkującego, mianowicie wybrałem sobie 2 bronie : http://gunfire.pl/product-pol-1152193303-Replika-karabinu-szturmowego-CM028A.html http://gunfire.pl/product-pol-1152189885-Replika-karabinka-szturmowego-JG0515MG.html Która z nich byłaby lepsza ? Może doradzicie coś lepszego do 400zł Plus jeszcze jedno pytanie, kolega chcę kupić tę oto replikę : http://gunfire.pl/product-pol-1152189535-Replika-karabinu-szturmowego-JG608.html Co o niej sądzicie ? Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted April 20, 2014 Report Share Posted April 20, 2014 Z tych trzech G36 jest najlepsze. Z Kałaszy brałbym Cymę (ale koniecznie ze stałą lub rozsuwaną kolbą - składane lubią się łamać). Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted April 21, 2014 Report Share Posted April 21, 2014 Z Twoich linków, najlepszym wyborem będzie G36C. Quote Link to post Share on other sites
qbin Posted April 28, 2014 Report Share Posted April 28, 2014 A moim zdaniem składane kolby ramowe w kałachach są chyba najtwardsze, jeśli oczywiście wszystko jest stalowe, wraz z zaczepem. A co do linków, to również jestem za G36C. Jeśli szukasz kałachów, to polecam za tą cenę kupić coś mocniejszego, używanego. Np. jakieś Boyi albo cymę. Quote Link to post Share on other sites
B3Lf öÖö (LastSniper) Posted April 28, 2014 Report Share Posted April 28, 2014 (edited) A moim zdaniem składane kolby ramowe w kałachach są chyba najtwardsze (...) A co do linków, to również jestem za G36C (...) (...) to polecam za tą cenę kupić coś mocniejszego, używanego. Np. jakieś Boyi albo cymę. Zdań nie zaczyna się od "A" , od skrótów również. Co do ak: -ze stałą kolbą jest ok -w tej drugiej się zatrzask wyrobi i kolba będzie latać na boki co nie jest zbyt komfortowe. -co do reszty: (...) ale koniecznie ze stałą lub rozsuwaną kolbą - składane lubią się łamać. Edited April 28, 2014 by LastSniper Quote Link to post Share on other sites
maatix Posted April 28, 2014 Report Share Posted April 28, 2014 kolba składana ? stanowczo NIE POLECAM jedna rozgrywka i już zgubione śruby które ją mocowały :) Quote Link to post Share on other sites
B3Lf öÖö (LastSniper) Posted April 28, 2014 Report Share Posted April 28, 2014 (edited) kolba składana ? stanowczo NIE POLECAM jedna rozgrywka i już zgubione śruby które ją mocowały :icon_smile: Kolega Goroth Położył swoją cm028 na łóżku, szedł do innego pokoju zahaczył kolanem i kolba odpadła razem z zaczepem.... Miał ją sprawną 2 dni. Edited April 28, 2014 by LastSniper Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted April 28, 2014 Report Share Posted April 28, 2014 Dlatego nie kupuje się Cym 028 (pewnie dotyczy to też 031) ze składanymi kolbami. Ze stałą są ok, z rozsuwaną (eMkową) też są ok. Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted April 29, 2014 Report Share Posted April 29, 2014 Jak dotąd nie miałem "bliskiego spotkania pierwszego stopnia" ze zgubionymi śrubami (zawiasami), ani ze złamaną kolbą w G36, chyba że używa się jej jako maczugi. Podobnie ze złamanymi kolbami rozsuwanymi w MP5, choć są ze ZnAl. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts