Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Mam KP01 E2 (wersja na CO2). Replika po każdym strzale blokuje zamek w tylnym położeniu. Nie wiem czy blokada powinna działać za każdym razem gdy zamek odsunie się maksymalnie w tył (i replika ma wadę bo za daleko odsuwa zamek przy strzale) czy ta zapadka, która go blokuje jest za luźna i podskakuje podczas strzału i załapuje zamek zanim skończą się kulki.

Nie wiem na jakiej zasadzie po ostatnim strzale zamek się blokuje: czy odsuwa się dalej niż gdy w magazynku są kulki, czy coś podnosi zapadkę blokady zamka gdy kulki się skończą. Tak czy siak da się strzelać tylko trzymając palcem zwalniacz blokady zamka. Ktoś wie jak to naprawić?

Podajnik kulek w magu podnosi blokadę zamka. W większości pistoletów jest sprężynka, która dociska zatrzask do dołu, nie wiem jak to dokładnie jest w P226, musisz zobaczyć, może spadła lub pękła.

Zamek odsuwa się zawsze tak samo, nie ma to znaczenia.

Podajnik kulek w magu podnosi blokadę zamka. W większości pistoletów jest sprężynka, która dociska zatrzask do dołu, nie wiem jak to dokładnie jest w P226, musisz zobaczyć, może spadła lub pękła.

Zamek odsuwa się zawsze tak samo, nie ma to znaczenia.

OK sprawdziłem i faktycznie tak jest jak mówisz, ale sprężynka jest, słychać ją jak podnoszę zapadkę ręcznie, wygląda na to że jest za słaba.

Zatrzask zamka w kjw jest na sprężynce. Nie jest ona jakoś mega mocna (bo i nie powinna), ale też sama odskakiwać nie ma prawa.

Może masz coś z chwytem i trzymając replikę podnosisz lekko zapadkę?

Nie ma takiej opcji. Może to wina bb bo jest bardzo mocny i podskakuje ta blokadka. Rozbiorę i spróbuję wsadzić mocniejszą sprężynkę.

UPDATE 2:

Dziś nowa niespodzianka, jedna ze śrub zamka została urwana podczas strzelania:

IMG_3567.JPG

spasowanie elementów w tej replice nie jest najlepsze. Po 100 strzałach ślady tarcia wygladają jakbym wystrzelił 100k. Poszło na reklamację.

Edited by KonradMK
  • 1 month later...