KonradMK Posted April 29, 2014 Report Share Posted April 29, 2014 Mam KP01 E2 (wersja na CO2). Replika po każdym strzale blokuje zamek w tylnym położeniu. Nie wiem czy blokada powinna działać za każdym razem gdy zamek odsunie się maksymalnie w tył (i replika ma wadę bo za daleko odsuwa zamek przy strzale) czy ta zapadka, która go blokuje jest za luźna i podskakuje podczas strzału i załapuje zamek zanim skończą się kulki. Nie wiem na jakiej zasadzie po ostatnim strzale zamek się blokuje: czy odsuwa się dalej niż gdy w magazynku są kulki, czy coś podnosi zapadkę blokady zamka gdy kulki się skończą. Tak czy siak da się strzelać tylko trzymając palcem zwalniacz blokady zamka. Ktoś wie jak to naprawić? Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted April 29, 2014 Report Share Posted April 29, 2014 Podajnik kulek w magu podnosi blokadę zamka. W większości pistoletów jest sprężynka, która dociska zatrzask do dołu, nie wiem jak to dokładnie jest w P226, musisz zobaczyć, może spadła lub pękła. Zamek odsuwa się zawsze tak samo, nie ma to znaczenia. Quote Link to post Share on other sites
KonradMK Posted April 29, 2014 Author Report Share Posted April 29, 2014 Podajnik kulek w magu podnosi blokadę zamka. W większości pistoletów jest sprężynka, która dociska zatrzask do dołu, nie wiem jak to dokładnie jest w P226, musisz zobaczyć, może spadła lub pękła. Zamek odsuwa się zawsze tak samo, nie ma to znaczenia. OK sprawdziłem i faktycznie tak jest jak mówisz, ale sprężynka jest, słychać ją jak podnoszę zapadkę ręcznie, wygląda na to że jest za słaba. Quote Link to post Share on other sites
Alexanderexis Posted April 29, 2014 Report Share Posted April 29, 2014 Zatrzask zamka w kjw jest na sprężynce. Nie jest ona jakoś mega mocna (bo i nie powinna), ale też sama odskakiwać nie ma prawa. Może masz coś z chwytem i trzymając replikę podnosisz lekko zapadkę? Quote Link to post Share on other sites
KonradMK Posted April 29, 2014 Author Report Share Posted April 29, 2014 Zatrzask zamka w kjw jest na sprężynce. Nie jest ona jakoś mega mocna (bo i nie powinna), ale też sama odskakiwać nie ma prawa. Może masz coś z chwytem i trzymając replikę podnosisz lekko zapadkę? Nie ma takiej opcji. Może to wina bb bo jest bardzo mocny i podskakuje ta blokadka. Rozbiorę i spróbuję wsadzić mocniejszą sprężynkę. Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted April 29, 2014 Report Share Posted April 29, 2014 A jak przeładujesz pistolet z zamkiem do dołu to też blokada się załącza? Quote Link to post Share on other sites
KonradMK Posted April 29, 2014 Author Report Share Posted April 29, 2014 A jak przeładujesz pistolet z zamkiem do dołu to też blokada się załącza? Nie, sprężynka trzyma blokadkę. Quote Link to post Share on other sites
Alexanderexis Posted April 29, 2014 Report Share Posted April 29, 2014 Spróbuj rozciągnąć ewentualnie tą sprężynkę, byle z umiarem. Jest to normalna sprężynka, łapiesz palcami końcówki i ciągniesz. Quote Link to post Share on other sites
KonradMK Posted April 29, 2014 Author Report Share Posted April 29, 2014 Znalazłem podobną sprężynkę w zestawie do GB v2 gdzieś w szafie, połączyłem obie i lekko rozciągnałem. Na dwa magazynki tylko raz zapadka złapała zamek przed końcem magazynka a więc jest progres. Quote Link to post Share on other sites
KonradMK Posted April 30, 2014 Author Report Share Posted April 30, 2014 UPDATE: Winna była nie sprężynka tylko sam zatrzask, który był lekko wygięty w górę i haczył o zamek. Quote Link to post Share on other sites
KonradMK Posted April 30, 2014 Author Report Share Posted April 30, 2014 (edited) UPDATE 2: Dziś nowa niespodzianka, jedna ze śrub zamka została urwana podczas strzelania: spasowanie elementów w tej replice nie jest najlepsze. Po 100 strzałach ślady tarcia wygladają jakbym wystrzelił 100k. Poszło na reklamację. Edited April 30, 2014 by KonradMK Quote Link to post Share on other sites
KonradMK Posted June 8, 2014 Author Report Share Posted June 8, 2014 Update 2 Niestety drugi egzemplarz też się rozpadł. Nie polecam tego modelu. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts