Egon CAV Posted April 30, 2014 Report Share Posted April 30, 2014 Witam chciałbym się dowiedzieć czy ktoś się orientuje jaki podejdzie gerabox do M4 APS EBB? zaznaczam że nie zależy mi na blow backu chodzi tylko oto który da się zamontować bez problemu. Z góry dzięki za rady. Quote Link to post Share on other sites
SnajperSWD Posted April 30, 2014 Report Share Posted April 30, 2014 Jak coś mam szkielet GB do m4 APS na sell. A po za tym powinien wejść każdy może z KWA był by problem bo jest szerszy. Quote Link to post Share on other sites
Kopcik Posted April 30, 2014 Report Share Posted April 30, 2014 Jak KWA to i JG nie wejdzie. Quote Link to post Share on other sites
Egon CAV Posted April 30, 2014 Author Report Share Posted April 30, 2014 Nie ukrywam mój gearbox APSowski nie najlepiej wygląda w środku więc dzięki Ci Snajper za oferte ale nie będę przekładał już bebechów, a co do tematu to co JG nie podejdzie? nie ukrywam już mam właśnie na oku takiego to jakich szukać w razie czego? proszę o konkrety Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted April 30, 2014 Report Share Posted April 30, 2014 Żaden dostępny oprócz APSowskiego nie wejdzie do tej repliki. Różnice w konstrukcji samego szkieletu, jakiś tam bolt catch, spust inny w APS, antireversal, listwa popychacza wraz z sprężynką i coś tam jeszcze. Próbowałem we dwóch takich APS'ach przełożyć szkielety na JG/PJ i nie dało to pozytywnych efektów. Quote Link to post Share on other sites
Potfurr Posted April 30, 2014 Report Share Posted April 30, 2014 PJ też próbowałem włożyć nie da rady, co do bebechów chyba nie ma znowu co przesadzać, że są aż takie słabe. Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted April 30, 2014 Report Share Posted April 30, 2014 Z APSa pamiętam że dysza była ALU, ale nie pamiętam czy była doszczelniona czy nie. Tłok wyglądał na solidny. Zębatki takie sobie (coś jak YXT) łożyska plastikowe. Głowica tłoka i cylindra plastikowe. Quote Link to post Share on other sites
SnajperSWD Posted April 30, 2014 Report Share Posted April 30, 2014 Prowadnica plastik kicz Łożyska chyba 6mm plastik jeszcze gorszy kicz Zębatki średniej jakośći Tłok był ok Głowica Cylindra plastik Głowica tłoka plastik nic szczególnego ale nie rozpadała się jakoś szybko Cylinderek OK Dysza alu jak coś mogę sprawdzić bo leży u mnie w częściach to się dowiemy czy doszczelniona AR zamiast tej dziwnej standardowej sprężynki ma dziurkę w którą wkłada się sprężynkę działa ok (w gb jest fajna opcja żeby odciąć AR gdy się zatnie) Da się wstawić standardowy Zębatki Tłok Cylinder Prowadnica Popychacz Stykówka Głowica cylindra Sprężyna na 100% kompatybilna z innymi sprawdzane Dysza nie wiem jakiej długości musiał bym zmierzyć czy standardowa do emki Jak ktoś jest zainteresowany to jutro mogę suwmiarką zmierzyć szkielet i porównać np z CYMĄ PJ itp. W sumie jak poszukam to nawet spróbuje włożyć GB np PJ w body po APSie. Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted April 30, 2014 Report Share Posted April 30, 2014 APS szkielet nie ma na tyle szkieletu tego nadlanego prostokąta który jest w innych V2. Quote Link to post Share on other sites
Egon CAV Posted May 1, 2014 Author Report Share Posted May 1, 2014 Dzięki za odpowiedzi Koledzy, Snajper fajnie by było jakbyś mi coś tam pomierzył i podał co i jak :) z góry dzięki. Bo generalnie jeszcze wczoraj dzwoniłem do Krakmanów i u nich serwisant mówił że podejdą różne gearboxy różnica może być w dyszy i komorze hopa. Nie ukrywam mam na oku JG i niewiem czy go da radę upchnąć. Quote Link to post Share on other sites
Potfurr Posted May 2, 2014 Report Share Posted May 2, 2014 (edited) Dysza jest doszczelniona. a głowice cylindra i tłoka w większości stockowych replik są plastikowe a więc nie ma się co dziwić. Co do łożysk to bieda, plastikowe ale jg w gb v3 w niższych modelach też robi plastikowe. Z tego co pamiętam będziesz musiał piłować w dolnym body w miejscu gdzie przychodzi chwyt pistoletowy. Gdy próbowałem włożyć gb od jg tam właśnie mi się zatrzymał bo było zbyt wąsko. Edited May 2, 2014 by Potfurr Quote Link to post Share on other sites
Egon CAV Posted May 4, 2014 Author Report Share Posted May 4, 2014 Wcisnąłem w body bez problemu gearbox G&G wszystko pasowało i śmiga bez problemu tylko problem bo jak złożę giwerkę to mam wrażenie że coś nie pasi komora hopka i nie podaje kulek może ta dysza coś nie pasuje? czy może wymienić całą komorę hopa na inną? Proszę o jakieś sugestie Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts