piecia10 Posted May 6, 2014 Report Share Posted May 6, 2014 Witam mój kolega ma giete i chciałby się dowiedzieć czy na bateri lipo 11,1 nie rozwali bebehów ? Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted May 6, 2014 Report Share Posted May 6, 2014 (edited) Kolega to w śpiączce jest, bo zakładasz za niego kolejny temat z pierwszym zdaniem w stylu "mój kolega pyta..."? :zastanawia: Bebechy rozwali, już stockowy NiMh niszczy tłok i zęby. Edited May 6, 2014 by MrMCET Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted May 6, 2014 Report Share Posted May 6, 2014 (edited) (...) Bebechy rozwali, już stockowy NiMh niszczy tłok i zęby. ...oczywiście masz na myśli baterie o mocy ponad 9,6V rozumiem :icon_question: To potwierdzam, kilka lat temu włożona bateria 11,1V po godzinnym użytkowaniu zrobiła "sieczkę" w JG kolegi. Edited May 6, 2014 by Powała Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted May 6, 2014 Report Share Posted May 6, 2014 (edited) Tak rozłupie flaki, w szczególności tłok. Te repliki nie mają mocnych części. Jak już chcesz 11.1, to wywal blowback. Edited May 6, 2014 by Nitro Quote Link to post Share on other sites
piecia10 Posted May 6, 2014 Author Report Share Posted May 6, 2014 no ok dzięki za rady , przekaże mu :) Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted May 6, 2014 Report Share Posted May 6, 2014 Piecia, mam pytanko na marginesie - Kolega nie może się zarejestrować i sam pytać :icon_question: :icon_wink: Quote Link to post Share on other sites
piecia10 Posted May 6, 2014 Author Report Share Posted May 6, 2014 Piecia, mam pytanko na marginesie - Kolega nie może się zarejestrować i sam pytać :icon_question: :icon_wink: nie wiem , ale poprosił żebym się zapytał wiec zapytałem Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted May 6, 2014 Report Share Posted May 6, 2014 ...oczywiście masz na myśli baterie o mocy ponad 9,6V rozumiem :icon_question: To potwierdzam, kilka lat temu włożona bateria 11,1V po godzinnym użytkowaniu zrobiła "sieczkę" w JG kolegi. Tak, mówię o stockowym NiMhu 9,6 i stockwych ząbkach w giecie boyi. Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted May 7, 2014 Report Share Posted May 7, 2014 (edited) Tak, mówię o stockowym NiMhu 9,6 i stockwych ząbkach w giecie boyi. Czyżby JG miało mocniejsze bebeszki :icon_question: W naszym Regimencie G36[JG], chodzą od ponad 2 lat na NiMh 9,6 V jak zegareczki... :icon_eek2: Edited May 7, 2014 by Powała Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted May 7, 2014 Report Share Posted May 7, 2014 Tak, wiele gietek Boyi traci zęby, dali tam niezwykle kiepskie części. Jednak nie dzieje się tak u wszystkich, z tego co odkryłem, wertując temat o tej replice, zęby lecą tylko u dzieciaków puszczających ćwierć hicapa w serii. Jeśli używa się tego z głową, nic się nie stanie. Jednak kupując tą giwerę warto pomyśleć nad szybkim pozbyciem się tego najsłabszego ogniwa w mechanizmie. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts