MeGustaKuba Posted May 6, 2014 Report Share Posted May 6, 2014 Chodzi mi o repliki do CQB. G36c ma ok.340 fps a p90 ok.370 .Co będzie lepsze na pierwszą replikę? Moim faworytem jest P90 od GFC. Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted May 6, 2014 Report Share Posted May 6, 2014 Przenoszę do "Jak zacząć?" Quote Link to post Share on other sites
Bociano Posted May 6, 2014 Report Share Posted May 6, 2014 (edited) Klasa replik podobna. Jednak jako, że jestem fanatykiem P90, zdecydowanie polecam właśnie tę replikę. Strzelam się już trochę, giwer też trochę w łapach miałem i według mnie nie ma wygodniejszej giwery niż P90. Przy wychylaniu się zza winkla/drzewa/wału P90 praktycznie nie wystaje za obrys sylwetki. W cqb manewrujesz prawie jak pistoletem. W terenie podczas przeskakiwania murków, wspiania się na drzewa/inne obiekty, replikę wrzucasz na plecy i jej nie czujesz. Podczas wchodzenia na strome wały/wzniesienia repliką operujesz jedną ręką, drugą ręką spokojnie podpierasz się o wał. Jeśli chodzi o wnętrze: gb v.6 jest najbardziej wdzięczną konstrukcją z jaką miałem do czynienia( a trochę giwer już składałem). Cała elektryka jest na zewnątrz przez co składanie go jest bajecznie proste. Dostęp do lufy poprzez ściagnięcie frontu dosłownie w 1 sekundę. Żeby wyjąć gb, wykręca się 2 śrubki. Zaraz pewnie ktoś stwierdzi, że gb v.6 jest niestandardowy - od razu odpowiadam, że plecie bzdury. Wszystkie części można bez problemu dostać. W ogóle większość części jest taka sama jak do gb v.2/v.3 Osobiście mam dwie P90-tki TM. Jedną zrobioną na 425fps(sp110) do lasu a drugą stockową do cqb. Ta pierwsza jest u mnie 6 lat, przemieliła już przynajmniej 60 tysięcy kulek i przez ten czas padł tylko przerywacz ognia, więc przez jakiś czas nie miałem trybu semi. Jeśli totalnie nie masz perspektyw na to, że dozbierasz więcej kasy, bierz P90 gfc. Jeśli jednak możesz poczekać i trochę dozbierać - poluj na P90 TM - nie zawiedziesz się. Broń boże nie sugeruj się ilością fps w stocku - to o niczym jeszcze nie świadczy. Swoją drogą, czy P90 GFC/JG/ACM/jakiekolwiek inne chińskie jest obecnie gdzieś w Polsce dostępne? Edited May 6, 2014 by Bociano Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted May 6, 2014 Report Share Posted May 6, 2014 (edited) Również jestem wyznawcą P90. Na start nie ma nic lepszego, a gb w składaniu to bajka. Zainwestuj na początek w mosfet, bo styki to rarytas w komisie. A i btw strzeż się sklepu airsoftxtreme jak ognia, bo widzę że tylko tam ta replika jest. Edited May 6, 2014 by Nitro Quote Link to post Share on other sites
MeGustaKuba Posted May 6, 2014 Author Report Share Posted May 6, 2014 A poza airsoftextreme mogę gdzieś znaleść tą p90? Dlaczego miałbym jej tam nie kupić? Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted May 6, 2014 Report Share Posted May 6, 2014 Dlatego http://forum.wmasg.pl/topic/117891-uwaga-na-sklep-airsoftxtreme-ostrzezenie/ To samo dotyczy sklepu gunsport.pl Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts