Sove Posted May 15, 2014 Report Share Posted May 15, 2014 Witam.. Ostatnio zaciekawiłem się własnie replikami ASG a bardziej całym tym systemem (Turnieje, Bitwy itp.) Aktualnie planuje kupno repliki karabinu M4 i napotkałem się na kilka takich. Jedna z nich okazała się jedną wielką beznadzieją (M4 d94s od WELL'a) za 100 zł a druga zas budzi u mnie dosć wysokie zainteresowanie. Jest to karabin M4 CM.207 firmy CYMA. Poczytałem sobie i obejrzałem kilka recenzji tej broni i jak dla mnie, jest wspaniała. Nie znam się zarazem na tym całym ASG więc prosiłbym o notkę jak owa replika się sprawuje, jakie baterie mogę dać do akumulatora owej repliki i czy się opłaca za taką cenę.. Tutaj rzucam wam link do jednej strony gdzie własnie owa replika jest. http://www.taniemilitaria.pl/cm207-cyma-p-3042.html#.U3TM3oF_vB9 Z góry wielkie dzięki za pomoc! Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted May 15, 2014 Report Share Posted May 15, 2014 Cześć! Na początek zapoznaj się z poradnikami podpiętymi w tym dziale. Znajdziesz tam propozycje cenowe do różnych kwot. Replika którą wybrałeś to bubel nie nadający się do niczego. Link to post Share on other sites
Sove Posted May 15, 2014 Author Report Share Posted May 15, 2014 No to ja niewiem.. A mógłbys polecic jakąs replikę M4 za koszt 200-300 zł w dół? Najlepiej z możliwoscią tuningu (Kolimatory, Szyny RIS itp.) i dobrym sprawowaniem. Link to post Share on other sites
Krwawy Posted May 15, 2014 Report Share Posted May 15, 2014 (edited) W tej cenie nie znajdziesz żadnej emki. Najtańszym i najsensowniejszym w twoim wypadku był by zakup M4 od Specna Arms, ale najtańsze zaczynają się od 600 zł. Niestety emki to upierdliwe stworzenia, wymagające precyzji, a emki poniżej tej sumy to po prostu kupka nieszczęścia :icon_razz: Edited May 15, 2014 by Krwawy Link to post Share on other sites
MrKlon03 Posted May 15, 2014 Report Share Posted May 15, 2014 Kolego, nie ma czegoś takiego jak tanie M4 godne polecenia, wszystko to szajs. Jeśli chcesz M4 to szukaj w 600+ zł. Np: CM.008 Wysyłane z mojego LT18i za pomocą Tapatalk 2 Link to post Share on other sites
Sove Posted May 15, 2014 Author Report Share Posted May 15, 2014 Ehh.. No to nie "Emki" to może cos innego taniego z możliwoscią fajnego tuningu i dobrej skutecznosci? Nie, nie mówcie mi o żadnych AK bo to nie dla mnie. Link to post Share on other sites
Rikardo015 Posted May 15, 2014 Report Share Posted May 15, 2014 MP5 GAlaxy. Link to post Share on other sites
Sove Posted May 15, 2014 Author Report Share Posted May 15, 2014 MP5 GAlaxy. Szczerze? Taka broń to nie dla mnie. Nie lubie takich krótkawych pistoletów maszynowych jak własnie ten. Cos jeszcze proponujesz? Link to post Share on other sites
Erkiii Posted May 15, 2014 Report Share Posted May 15, 2014 Nie licz na dużo za taką cene. Emki od 600 (acz markowe od 800), kałasznikowy od 400 (metalowe od około 550). Skoro nie mp5 to może g36c jg? Link to post Share on other sites
Sove Posted May 15, 2014 Author Report Share Posted May 15, 2014 Wiesz? Akurat to mnie zaciekawiło. W jakim przedziale cenowym to jest i czy da się jakos to ładnie stuningować? Link to post Share on other sites
Spoon Posted May 15, 2014 Report Share Posted May 15, 2014 Z twojego przedziału cenowego jest AGM 003, problemem może być jego dostępność, następnym przedziałem cenowym w jaki warto włożyć swoje PLN to przedział 350-450 zł gdzie królują wszelkie AK Cymy, ewentualnie dorwać można G36 od JG. Dalej za około 500-600 kupisz już fajne AK i fajne G36 w obu przypadkach z możliwością tuningowania która ma jakiś sens. Link to post Share on other sites
reaper666 Posted May 15, 2014 Report Share Posted May 15, 2014 Pytanie zasadnicze. Po kij ci tuning? 400-600 FPS chciałbyś mieć? Krzywdę komuś planujesz tym zrobić? Osoby (zwłaszcza nowicjusze) z replikami +400fps to ogromne zagrożenie dla zdrowia... i nie są zbytnio lubiani (nie bez powodu). Link to post Share on other sites
MrKlon03 Posted May 15, 2014 Report Share Posted May 15, 2014 Ja mogę Ci polecić G36c od JG (JG608). Ja właśnie je kupowałem na początku, i przez jakiś czas nie było problemów. Akurat tyle by mi się ASG spodobało i wtedy się zaczęło :icon_biggrin: ... Batka padła, kolejna stówka, ładowarka niszczy batkę, kolejna stówka, w magazynku pęka sprężyna, kilka dych na nowy. Ale po tych wydatkach, przeczyszczeniu styków (masakra) i kilku innych... strzela! :hahaha: Podsumowując godne polecenia dla początkującego :icon_razz: Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted May 15, 2014 Report Share Posted May 15, 2014 Znajomość poradników przed założeniem tematu jest obowiązkowa. Daj znać na PW jak przeczytasz to otworzę temat. Link to post Share on other sites
Recommended Posts