ColtS Posted May 21, 2014 Report Share Posted May 21, 2014 Witam serdecznie. Od wczoraj mam problem z selektorem ognia w M4. Otóż.. odpadł ! Same skrzydełko, trzymało się jakby na gwincie ... Po przyłożeniu i zmianie pozycji np na. safe, słychać charakterystyczny "Klik" i spust, faktycznie jest zabezpieczony. Ale za cholerę nie chce się trzymać. Ani go wkręcić, ani jakoś zatrzasnąć, żeby siedział na swoim miejscu... Spotkał się ktoś z czymś takim? Quote Link to post Share on other sites
BackLogers Posted May 21, 2014 Report Share Posted May 21, 2014 Nie wiem czy dobrze zrozumiałem ale jeśli selektor się odkręcił to spotkałem się z tym problemem. Wystarczy że rozłożysz replikę, (musisz wyciągnąć gb) i przykręcić selektor, operacja dosyć prosta tylko tym razem zablokuj śrubkę selektora tak aby drugi raz się nie wykręciła (jeśli raz udało się jej wykręcić to teraz będzie to robić notorycznie) ja zakleiłem śrubkę słabym klejem tak aby się trzymała a w razie problemu dało się ją wykręcić. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted May 22, 2014 Report Share Posted May 22, 2014 Zamiast kleju użyj lakieru do paznokci-im podlejszy tym lepszy. Na wibracje z GB da radę na spoko, a puści bez problemu jak będziesz odkręcał śrubkę odpowiednim śrubokrętem. Quote Link to post Share on other sites
ColtS Posted May 23, 2014 Author Report Share Posted May 23, 2014 Dzięki, lekko podkleiłem i trzyma się jak ta lala. Dzięki za pomoc chłopaki ! Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts