michal_p80 Posted May 21, 2014 Report Share Posted May 21, 2014 (edited) Kolba wykonana z trzech warstw sklejki sklejonej na odpowiednią grubość wikolem i ściśniętych prasą do wyschnięcia. Pomalowana lakierobejcą "dąb jasny" i polakierowana lakierem bezbarwnym akryl w sprayu. Sklejka niebyła najlepszej jakości bo miała puste przestrzenie między warstwami i trzeba było je zaszpachlować co pokazują jaśniejsze plamy. Niedrążyłem otworu na ten zbiorniczek z nakrętką tylko otwory pod okucie oraz montaż do body. Orginalne okucie pasi całkiem fajnie A jak pasi do orginału oceńcie sami Zdjęcie niepomalowanej i przed obróbką wykańczającą sie niezachowały ale do repliki customa pasowała. Do PK A&K kumpel mówił że też by pasowała bo wąsy do mocowania z body starał sie zrobić takie same. Edited May 21, 2014 by michal_p80 Quote Link to post Share on other sites
MatriX482 Posted May 21, 2014 Report Share Posted May 21, 2014 Super robota! Rewelacja! Pytanie- jest opcja by wydziergać kolbę jak tu, na zdjęciu? Quote Link to post Share on other sites
michal_p80 Posted May 22, 2014 Author Report Share Posted May 22, 2014 (edited) no jasne że tak tylko może jakiś model gipsowy , modelinowy na początek . Chba że odciąć kawałek i przedłużyć w dół tak na oko 100proc bo to takie w kwadrat już wpada . A tylne okucie? chba na tej fotce niema. Fajne pierwszy raz to widze, na pojazd lepsze rozwiązanie niż klasyczne. Jak ktoś chętny to moge sie naraźe pozbyć tej kopi , ale to może na pw prosze. Edited May 22, 2014 by michal_p80 Quote Link to post Share on other sites
michal_p80 Posted March 9, 2015 Author Report Share Posted March 9, 2015 wykonane z dość twardego kawałka drewna które kiedyś było futryną, stąd prawdopodobnie widoczne mikropęknięcia na końcowym wyrobie . Po doszlifowaniu i pomalowaniu myślę że spokojnie może śmigać w czyjejś replice. Okucie od ostrego choć sfatygowane pasowało , mocowanie od strony korpusu nie wiem ponieważ wzorowałem się na ostrym orginale tej kolby. Quote Link to post Share on other sites
czortkot Posted March 22, 2015 Report Share Posted March 22, 2015 Rewelka. Dla realizmu możesz jeszcze nawiercić kolbę i wkręcić długie śruby, które potem upitolisz i zeszlifujesz. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts