Bociano Posted May 25, 2014 Report Share Posted May 25, 2014 Tuning jest wręcz niewskazany jeśli planujesz używać repliki zarówno w lesie jak i cqb. Kulki, zdecydowanie g&g. Do ~350fps waga 0,25g. Pewnie znajdą się tacy, którzy powiedzą, że 0,2 też będą dobre, ale nie słuchaj ich. 0,25 będą leciały ciut wolniej, ale dadzą znacznie lepszą powtarzalność strzału. Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted May 25, 2014 Report Share Posted May 25, 2014 Tuning jest wręcz niewskazany jeśli planujesz używać repliki zarówno w lesie jak i cqb. Kulki, zdecydowanie g&g. Do ~350fps waga 0,25g. Pewnie znajdą się tacy, którzy powiedzą, że 0,2 też będą dobre, ale nie słuchaj ich. 0,25 będą leciały ciut wolniej, ale dadzą znacznie lepszą powtarzalność strzału. Nic dodać nic ująć. Popieram w pełni. Quote Link to post Share on other sites
D666mon Posted May 25, 2014 Author Report Share Posted May 25, 2014 Dziękuje Panowie,poczekam może ktoś jeszcze coś do broni dopowie od siebie. a co do rękawic mógłby mi ktoś coś doradzić? i dlaczego miałyby się nie sprawdzić rękawice rowerowe? Tzn. bez palców? Na razie latałem bez rękawic i ochraniaczów. Co do okularów,będę jechać do salonu gunfire i dopasowywać do głowy na miejscu okulary,i tak samo planuję replikę przy okazji kupić, gdyż mam tylko 56 Km do Wrocka,myślę że tak będzie najrozsądniej Quote Link to post Share on other sites
Bociano Posted May 25, 2014 Report Share Posted May 25, 2014 Zadzwoń do nich zanim pojedziesz i zorientuj się co mają na miejscu. Zdarza się, że mają tam bardzo niewiele. A co do rękawic...zależy jaką funkcję mają pełnić. Osobiście od 8 lat biegam bez rękawic(tylko w zimę zakładam). Wiadomo, postrzał w rękę/palca z bliska trochę boli, ale da się wytrzymać :icon_wink: Quote Link to post Share on other sites
forzamilan Posted May 25, 2014 Report Share Posted May 25, 2014 Do 900zł masz bardzo dużo fajnych AK od cymy seria 0.4X Okulary, które podałeś jak najbardziej na plus, ja osobiście biegam bez ochraniaczy. Mundur kup jakiś używany na początek z demobilu, bo to większego znaczenia nie ma. Jakaś osłona głowy (kapelusz, czapka z daszkiem) i może maska neoprenowa na dolną część twarzy lub maska z siatki stalowej. Jak masz jakieś pytanka to wal śmiało na PW :) Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted May 25, 2014 Report Share Posted May 25, 2014 Też nie używam nakolanników i rękawic i żyję... Quote Link to post Share on other sites
forzamilan Posted May 25, 2014 Report Share Posted May 25, 2014 Rękawice możesz kupić, to kwestia przezwyczajenia. Ja nakolanniki wywaliłem, bo nienawidziłem kiedy zsuwały mi się niżej niż kolano + czuję się 'lżejszy' bez nich :D Jest jeden myk na rękawiczki - ucięcie kilku centymetrów materiału z palca, którym pociągasz za spust. Najlepsze rękawiczki to mechanixy, ale na początek daruj sobie jakiekolwiek bajery na dłonie. Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted May 25, 2014 Report Share Posted May 25, 2014 (...) Najlepsze rękawiczki to mechanixy, (...) Bez przesady, drogie i moim zdaniem cena nie idzie w parze z trwałością. ale na początek daruj sobie jakiekolwiek bajery na dłonie Z tym masz rację. Quote Link to post Share on other sites
D666mon Posted May 25, 2014 Author Report Share Posted May 25, 2014 (edited) Super Panowie ! Nie spodziewałem się tak wielkiego odzewu w tym wątku,strasznie wam dziękuje, za pomoc jak i za zrozumienie moich 'laicznych' pytań :icon_smile: Temat można zamknąć, chyba że ktoś chciałby jeszcze mi coś doradzić ? Jeszcze raz wam baaardzo dziękuję i życzę udanych Manewrów i wielu fragów ! :icon_biggrin: // Edit do komentarza poniżej, tak wiem liczy się zabawa 'All 4fun' jak to mówią,jednak fragi też cieszą :) Edited May 25, 2014 by D666mon Quote Link to post Share on other sites
relativy Posted May 25, 2014 Report Share Posted May 25, 2014 (edited) Ja tam biegam też w rowerowych bez palców. Wiadomo postrzał w dłoń trochę boli, ale palca nie stracisz :icon_wink: Choć do lasu lepsze są pełnie, nie tyle ze względu postrzału, a przedzierania się przez różne chaszcze czy inne obronne roślinki. Jednak jak mówią, to jest sprawa drugorzędna. Co do nakolanników, nie mam i nie czuję aby były niezbędne do życia. UP. Co do wielu fragów, to nie one są najważniejsze ;) Edited May 25, 2014 by relativy Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted May 25, 2014 Report Share Posted May 25, 2014 Ja mam rekawiczki do nordic walkingu za uwaga 1 € . Uważam, że są genialne. W miarę wytrzymały materiał, oddychające, no i kosztowały 1/25 mechanixów, które rownież miałem. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts