Jey85 Posted May 25, 2014 Report Share Posted May 25, 2014 Szukam dobrej możliwie uniwersalnej kabury do glocka (najlepiej z latarką) Miwo obecnie ma w ofercie 2 sztuki. http://miwomilitary.pl/?p=8.1264.KABURA-CARGO-NA-HK-USP-BRYZGOSZCZ..I-09.MIWO-MILITARY oraz taką http://miwomilitary.pl/?p=8.1454.KABURA-KRYTA.I-07.MIWO-MILITARY Pytanie, czy ktoś ma/uzywał jednej z nich? jakie wrażenia? Quote Link to post Share on other sites
ST1TCH Posted May 25, 2014 Report Share Posted May 25, 2014 Pierwsza opcja zdecydowanie nie zdradza swojej zawartości i o to tu najbardziej chodzi jeżeli Twoją koncepcją jest skryte przenoszenie, a poza tym druga wygląda jak pój dupy zza krzaka... Zdarzało mi się przenosić klamkę w cargo Flyye z kieszenią przy tylnej ściance (podobny motyw jak z linku), stąd wiem, że jest to stabilna i wygodna platforma. Quote Link to post Share on other sites
Karmazyt Posted May 26, 2014 Report Share Posted May 26, 2014 Uderz na blog Supera (www.supertac.pl, chyba, sprawdź), tam kiedyś opisywał krytą kaburę firmy ABA - że tak powiem, robi loda. Genialna jest, krawcy napewno Ci taką odszyją za dobre hajsy. Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted May 26, 2014 Report Share Posted May 26, 2014 Tę drugą mam, ale nie używam bo jest beznadziejna. Quote Link to post Share on other sites
Jey85 Posted May 26, 2014 Author Report Share Posted May 26, 2014 Czy tej ukrytej w cargo ktoś uzywał? jakie wymairy itp. Powała, czemu jest beznadziejna, przypomina nieco tą BW Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted May 27, 2014 Report Share Posted May 27, 2014 (edited) Zatrzask klapy głównej odpina się bardzo ciężko, niemal konieczne kombinerki. Po odpięciu klapy replika nie jest w żaden sposób zabezpieczona i wówczas tylna, trójkątna klapka (chust wie po co zrobiona) potrafi się odpiąć samoczynnie i replika trafia na glebę (obejrzyj tę mniejszą fotkę kabury). Kompletna beznadzieja, nawet do pięt nie dorasta kaburze BW. Edited May 27, 2014 by Powała Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted May 27, 2014 Report Share Posted May 27, 2014 Pytanie do czego chcesz ją używać. Jak ma to być ukryte przenoszenie przy odzieży cywilnej to ciekawym rozwiązaniem jest sky marshall belt. Jeśli to ma być do opo to pisać do firm prywatnych jak RR albo spearpoint. Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted May 27, 2014 Report Share Posted May 27, 2014 Swego czasu używałem kieszeni z wewnętrzną kaburą. Replika była doskonale zabezpieczona i system się sprawdzał, było to dość wygodne. Quote Link to post Share on other sites
Jey85 Posted May 27, 2014 Author Report Share Posted May 27, 2014 Generalnie milsimy czy inne szkolenia, zwykle sprzęt w czasie naszych działań czesto sie brudzi/moknie itp.- dlatego kryta wczoraj po walkach z własnym szpejem wygrała opcja by w puralesa z lublinca wsadzić kabure BW. wymagało to zrobienia dziury na lufę w pularesie, kabure trzeba było dociąć by weszła do środka, zszyć bok i zakleić od dołu materiałem z cordury. Klamka lezy ciasno jednak łatwo można nią wyjąć po rozsunięciu kieszeni, pozostałe kieszenie pularesa na notatnik, noz, telefon sa całe i nadal używane:) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts