daniolish Posted May 26, 2014 Report Share Posted May 26, 2014 Witam, z kilkoma kolegami przynależę do kompletnie amatorskiej grupy asg (w znaczeniu - umundurowanie, uzbrojenie- w fazie rozwoju :icon_lol: ) Ostatnio pojawił się pomysł by przekształcić ją w coś konkretnego, czyli ujednolicić się pod kątem umundurowania i uzbrojenia, a ściślej mówiąc odwzorować istniejącą jednostkę. Z największym odzewem spotkała się propozycja odwzorowania sił specjalnych. Niestety pod względem finansowym nie jest najlepiej, więc najlepiej by było zainteresować się jakąś jednostką używającą niepełnych mundurów (np. kamizelka nałożona na t-shirt i ewentualnie wojskowe buty i/lub spodnie - jak na zdjęciu), łatwo dostępnych /tańszych, o ile coś takiego istnieje. Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted May 26, 2014 Report Share Posted May 26, 2014 W takim razie zainteresujcie się PMC (nie pytaj co to jest, poradzisz sobie ze znalezieniem tej informacji) ;) Quote Link to post Share on other sites
daniolish Posted May 26, 2014 Author Report Share Posted May 26, 2014 Wielkie dzięki, myślę, że się przyjmie. Tak na marginesie: wpuszczą nas na strzelankę , czy będziemy musieli mieć jakieś moro :zastanawia: ? Quote Link to post Share on other sites
seger Posted May 26, 2014 Report Share Posted May 26, 2014 Zależy od "środowiska" ale nie powinno być problemów. U nas gościu latał tak ubrany (po prawej): :teethh: Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted May 26, 2014 Report Share Posted May 26, 2014 Wielkie dzięki, myślę, że się przyjmie. Tak na marginesie: wpuszczą nas na strzelankę , czy będziemy musieli mieć jakieś moro :zastanawia: ? Zależy od tego jaka to strzelanka i jak sobie org wymyślił ;) Zobacz na podforum swojego województwa jak to jest. Quote Link to post Share on other sites
Dymitr Posted May 26, 2014 Report Share Posted May 26, 2014 Czemu mieli by nie wpuścić ? Quote Link to post Share on other sites
forzamilan Posted May 26, 2014 Report Share Posted May 26, 2014 @daniolish, ja robie coś na wzór PMC i nikt z tym żadnych problemów nie ma :) Quote Link to post Share on other sites
wikitor99 Posted May 26, 2014 Report Share Posted May 26, 2014 Jakieś moro? Z tego co wiem to moro jest jedno- wz.68 Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted May 27, 2014 Report Share Posted May 27, 2014 Czemu mieli by nie wpuścić ? Chociażby dlatego, że org może zastrzec strzelanie tylko dla ludzi w DPMach i Fleckach albo organizuje jakieś ASH i trzeba mieć mundury z epoki. Quote Link to post Share on other sites
daniolish Posted May 30, 2014 Author Report Share Posted May 30, 2014 To się najwyżej flecktarn załatwi, a za wz.68 to podziękuje, wole 93. Wielkie dzięki wszystkim, to by było już raczej wszystko co mnie interesuje Quote Link to post Share on other sites
Herod Posted May 30, 2014 Report Share Posted May 30, 2014 Witam, też jestem ze Szczecina i nie słyszałem nigdy o tym, by kogoś nie wpuszczono na strzelankę ze względu na sposób umundurowania lub noszone wyposażenie. Musisz mieć jedynie na uwadze regulaminy danego środowiska dotyczące limitów fps, limitów wieku (u nas dozwolone od lat 15 i to za pisemną zgodą rodziców) oraz kwestie dotyczące bezpieczeństwa (stosowanie pirotechniki itd.). A robienie się pod PMC to fajna sprawa, możesz założyć na siebie co Ci się podoba. Quote Link to post Share on other sites
daniolish Posted June 1, 2014 Author Report Share Posted June 1, 2014 (edited) nie wpuszczono na strzelankę ze względu na sposób umundurowania l W tym przypadku to raczej za jego brak :icon_lol: Edited June 1, 2014 by daniolish Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts