SirHawk Posted May 29, 2014 Report Share Posted May 29, 2014 Siemacie, od jakiegoś czasu mam problem z karabinkiem polegający na tym, że komora hop-up jest przekrzywiona w prawo po przykręceniu jej do lufy zewnętrznej. Normalnie bym nie marudził ale wymusza to na mnie dociskanie magazynków, czego bardzo nie lubię. Do tego komora nie przylega dokładnie do gearboxa, zostaje jakieś 1-2mm szpary między nimi. Proszę o pomoc w zniwelowaniu problemu :). Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted May 29, 2014 Report Share Posted May 29, 2014 Opcja pierwsza, to wyjęcie lufy zewnętrznej, żmudne piłowanie i poprawianie lufy w miejscu kołkowania w obsadzie, a na koniec zamontowanie i wkurzanie się, że się giba :) Opcja dwa, to obcięcie lufy w miejscu mocowania komory, kupno klocka "C" trzymającego hopup w body i zablokowanie komory klockiem "L", albo kawałkiem sprężyny. Opcja trzy, to wymiana lufy zewnętrznej na Boyi i podobne kombinacje z klockami "C" i "L". A jak mówiłem Ci, że Cyma robi kałachy niechlujnie i będą problemy z szczelnością na komorze to nie dawałeś mi racji ;) Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted May 29, 2014 Author Report Share Posted May 29, 2014 Bo to problem od w miarę niedawna :P. Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted May 29, 2014 Report Share Posted May 29, 2014 Ale pojawiający się w większości cym 04x. Obsada lufy i kolby są ze stopu z niską zawartością aluminium (ok. 3%, taki APS ma ok. 25% w tym miejscu). Wyrobienie mocowania, albo pęknięcie to kwestia czasu. :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts