crevzmora Posted June 5, 2014 Report Share Posted June 5, 2014 (edited) Witam chciałbym się spytać która lepsza replika wewnętrznie :] bo podobno te 2 replik z wyglądu są dobrze spasowane i co by było lepsze pod taktykę zieloną + jaki replika dobry pod tuning chodzi mi o takie jak wymiana zębatki, tłok itp. Chociaż na początek i tak tylko gumka + precka. Wiem że już był podobny temat ale Koleś był nieuczciwy i sprzedał komuś innemu . Ostetcznie myślę nad http://wmasg.pl/pl/consignment/show/560681 Ale nie wygląda zbyt ciekawie Edited June 5, 2014 by crevzmora Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted June 5, 2014 Report Share Posted June 5, 2014 O ile specnie zafundujesz smarowanie gearboxa i podkładkowanie zębatek to miażdży Boyica całkowicie. Quote Link to post Share on other sites
crevzmora Posted June 5, 2014 Author Report Share Posted June 5, 2014 O ile specnie zafundujesz smarowanie gearboxa i podkładkowanie zębatek to miażdży Boyica całkowicie. A gb wytrzyma wtedy przez dłużysz czas ?:] Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted June 5, 2014 Report Share Posted June 5, 2014 Po dobrym spodkładkowaniu i przesmarowaniu wytrzyma dłużej niż bez niego. Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted June 5, 2014 Report Share Posted June 5, 2014 Moja specna ma około 4 miesięcy, działa póki co. Więcej nie powiem, pytaj za kolejne 4 miechy ;) Quote Link to post Share on other sites
crevzmora Posted June 5, 2014 Author Report Share Posted June 5, 2014 A na Stock jak tam flaki ? G36 czy specna lepsze ?:] Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted June 5, 2014 Report Share Posted June 5, 2014 O ile specnie zafundujesz smarowanie gearboxa i podkładkowanie zębatek to miażdży Boyica całkowicie. Z powyższego wnioskuje, że w kompletnym stocku (bez jakichkolwiek ingerencji) lepsze będzie G36 Boyi, ale wystarczy niewielki nakład pracy i lepsza będzie Specna. Quote Link to post Share on other sites
crevzmora Posted June 5, 2014 Author Report Share Posted June 5, 2014 Z powyższego wnioskuje, że w kompletnym stocku (bez jakichkolwiek ingerencji) lepsze będzie G36 Boyi, ale wystarczy niewielki nakład pracy i lepsza będzie Specna. Oks to ostatnie pytanie jak tam szkielet gb bo to v2 lepiej będzie wpierw jakiś lepszy szkielet od razu kupować czy da rade bo jak widzę to ma około 410 fps ;/ Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted June 5, 2014 Report Share Posted June 5, 2014 V2 ze specnuchów, trzyma akurat lepiej niż V3 z giet boyi. Marek trafił w sedno - jak masz nic nigdy nie robić to G36, kilka poprawek w SA i możesz śmiać się z Boyi, bawiąc się swoją emką. Quote Link to post Share on other sites
crevzmora Posted June 5, 2014 Author Report Share Posted June 5, 2014 Oks To mam szukać tych poprawek w dziale emek czy uświadomicie mnie co trzeba poprawić czy mam wywnioskować z tekstu ? :D"O ile specnie zafundujesz smarowanie gearboxa i podkładkowanie zębatek to miażdży Boyica całkowicie." Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted June 5, 2014 Report Share Posted June 5, 2014 (edited) C0o zmieniłem w każdej specnie - kable, gumka, dysza, czyszczenie, smarowanie, korekta podkładek, zmiana sprezyny na lepszą, usunięcie 2 zęba tłoka. Smiga jak marzenie :) Sprężynę i tłok można odpuścić i odłożyć na później. Jeśli interesuje Cię, co wymieniłem ja, to patrz u mnie w profilu (nie wspomniałem tam tylko o tych podkładkach i smarach, bo to podstawa). Na takiej konfiguracji, mając 315fps, próję równie daleko i celnie co CA kumpla z 430fps ;) On ma tylko tą przewagę, że szybciej dopada celu :P Edited June 5, 2014 by MrMCET Quote Link to post Share on other sites
seger Posted June 5, 2014 Report Share Posted June 5, 2014 Każda replika po wymianie kabli, batki, gumki, korekcie podkładek, przesmarowaniu i ew. dyszy, chodzi dużo lepiej niż totalny stock z pudła... Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted June 5, 2014 Report Share Posted June 5, 2014 (edited) Owszem, tyle że w specnie mamy już spokój, możemy palić kubańskie cygara i popijać ruską oranżadą, wiedząc że nic nam nie pierdyknie. Boyi nadal stoi na granicy posypania się. Tu bez wymiany zebatek i tłoka nirwany nie osiągniesz. Miałem doczynienia z gietą kumpla, gietke kupił podczas jej premiery, dwa miechy potem zrezygnował z AS :D Sprzęt do odratowania, ale on niechęty do grzebania. Edited June 5, 2014 by MrMCET Quote Link to post Share on other sites
crevzmora Posted June 5, 2014 Author Report Share Posted June 5, 2014 Nie nom chcę tak żeby było koło 380 fps :] ale zastawiam się jeszcze czy do tej repliki wejdzie ta batka http://wmasg.pl/pl/consignment/show/117774 Wymiary 104x35x17 mm. Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted June 5, 2014 Report Share Posted June 5, 2014 Tej? Czyli? Quote Link to post Share on other sites
crevzmora Posted June 5, 2014 Author Report Share Posted June 5, 2014 (edited) Batka do Emki. To w takim razie co jest podstawą aby replika działa dobrze a co można odłożyć na potem ? :] I nada się potem pod jakiś duży/mały tuning? Edited June 5, 2014 by crevzmora Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted June 5, 2014 Report Share Posted June 5, 2014 Nie wiem czy wejdzie, ale pamiętaj, że do LiPo trzeba odpowiedniej ładowarki. Quote Link to post Share on other sites
crevzmora Posted June 5, 2014 Author Report Share Posted June 5, 2014 Posiadam :] I mam właśnie tą Batkę :] Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted June 5, 2014 Report Share Posted June 5, 2014 To się do kolby nie zmieści, do frontu prawie na pewno nie. Ewentualnie w pokrowcu na klobie. Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted June 5, 2014 Report Share Posted June 5, 2014 Czyli standard airsoftowca - izolka, trytytka i "pajechał". Quote Link to post Share on other sites
crevzmora Posted June 5, 2014 Author Report Share Posted June 5, 2014 Lipa ;/ A będzie jakaś batka lipo o podobnych parametrach do tej + wjedzie do repliki ?:] Te modłów chyba albo te mały sticky? Quote Link to post Share on other sites
crevzmora Posted June 5, 2014 Author Report Share Posted June 5, 2014 http://gunfire.pl/product-pol-1152198892-Akumulator-LiPo-7-4V-2000mAh-15C.html ten wlezie ? Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted June 6, 2014 Report Share Posted June 6, 2014 Gdyby był dzielony, to możliwe że wlazłby do kolby. dzielone ~1,6Ah wejdą do kolby bez problemu. Tylko czy w tym wybranym przez Ciebie modelu, nie ma przypadkiem kabli puszczonych do frontu? Quote Link to post Share on other sites
crevzmora Posted June 6, 2014 Author Report Share Posted June 6, 2014 Nom właśnie jest Ale teraz się zastanawiam czy nie dało by się przerobić jakoś na ten inny modelże szynami na chwycie i Kolbe zmienić też Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted June 6, 2014 Report Share Posted June 6, 2014 Jeśli chcesz mieć szyny i zmienić kolbę, to nie schowasz akumulatora ani tu, ani tu. Zostaje umieszczenie go w prowadnicy, ja tak mam u siebie. Wewnątrz prowadnicy masz 2cm średnicy wolnego miejsca. Szukaj akumulatorów po ~1,2Ah, takie tam wchodzą. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts