smok55453 Posted June 10, 2014 Report Share Posted June 10, 2014 (edited) Witam. Tematów dotyczących tego typu problemu było dużo, ale żaden nie pomógł mi go rozwiązać. A mianowicie. Mam replike od DE M804A2. Replike tą dostałem w prezencie. Strzelałem z niej może z pół roku po czym musiałem wymienić kostkę stykową w gearbox'ie. Po wymianie owej kostki replika nie wystrzeliwuje kulek, one nawet nie wpadają do lufy tylko przy hop-up się zacinają i nie lecą. Jak rozwiązać ten problem? P.S: Hop-UP'a nie da się ściągnąć ponieważ jest on przyklejony do lufy :( Edited June 10, 2014 by smok55453 Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted June 10, 2014 Report Share Posted June 10, 2014 Przetopić ten plastikowy chłam na talerzyki jednorazowe i kupić normalną replikę, opcjonalnie zrezygnować z tego sportu. To ma normalny gearbox V2 w ogóle? Quote Link to post Share on other sites
smok55453 Posted June 10, 2014 Author Report Share Posted June 10, 2014 (edited) Napisałem że to jest prezent, a tak poza tym używam repliki karabinu wyborowego SVD za około 700zł A jeżeli chodzi o gearbox to się nie znam bo dopiero pierwszy raz mam styczność z AEG Jak moge sprawdzić jaki to gerabox? Edited June 10, 2014 by smok55453 Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted June 10, 2014 Report Share Posted June 10, 2014 Zobacz w googlu jak wygląda V2 i porównaj ze swoim. Btw, to że to prezent nie zmienia faktu że to kupa i z normalnym AEGiem nie ma nic wspólnego. Quote Link to post Share on other sites
smok55453 Posted June 10, 2014 Author Report Share Posted June 10, 2014 Porównałem i ja mam V2 Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted June 10, 2014 Report Share Posted June 10, 2014 Czyli do wymiany styków musiałeś otworzyć taki gearbox. Coś źle złożyłeś i dysza nie cofa się ile powinna więc kulki nie wchodzą do komory. --> Youtube i patrz czy wszystko masz ustawione tak jak w poradnikach o składaniu V2. Quote Link to post Share on other sites
smok55453 Posted June 10, 2014 Author Report Share Posted June 10, 2014 Dzięki za pomoc już rozwiązałem problem. Replika nie wystrzeliwała kulek ponieważ ten dziubek (nie wiem jak to sie profesjonalnie nazywa) co kulki przytrzymuje źle założyłem. Dziękuje że ktoś się zainteresował Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted June 11, 2014 Report Share Posted June 11, 2014 (...) używam repliki karabinu wyborowego SVD za około 700zł(...) Na marginesie kolego, nie ma repliki SVD, prawidłowa nazwa to SWD... :icon_confused: Quote Link to post Share on other sites
Ririsu Posted June 11, 2014 Report Share Posted June 11, 2014 (edited) Na marginesie kolego, nie ma repliki SVD, prawidłowa nazwa to SWD... :icon_confused: Jest, jest... Obie nazwy są poprawne i znaczą tą samą broń, w tym, że SVD jest skrótem pochodzącym z angielskiego. : P Edited June 11, 2014 by Ririsu Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted June 11, 2014 Report Share Posted June 11, 2014 (edited) W takim razie stolicą Polski (o przepraszam, stolicą Poland) jest Warsaw (ew. Łorsoł), a nie Warszawa. Na polskim forum jesteś i istnieje polska nazwa tej broni więc ją stosuj. Edited June 11, 2014 by MarekMac Quote Link to post Share on other sites
łysy33 Posted July 19, 2014 Report Share Posted July 19, 2014 panowie nie odbiegajcie od tematu właśnie przez takie dywagacje forum jest zapchane smieciowymi postami niewazne czy po polsku czy po angielsku czy w jakimkolwiek innym języku wazne żeby bylo wiadomo o co chodzi i na temat moim skromnym zdaniem ;) Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted July 19, 2014 Report Share Posted July 19, 2014 Bardzo skromnym, bo na Forum obowiązuje regulamin, a on nakazuje używania języka polskiego, chyba, że nie ma w nim odpowiednika... :icon_confused: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts