KyleKatarn97 Posted June 25, 2014 Report Share Posted June 25, 2014 Witam. Czy można zamienić olejek silikonowy do replik jakimś innym jego odpowiednikiem? Ostatnio kolega powiedział mi, że kupię taki olejek spokojnie w Castoramie, ale byłem tam i znalazłem tylko w formie "pompki" (ja naciskam, smar leci :P). Czy w takiej postaci powinien wyglądać ten olejek, czy szukać jednak w spray'u? Quote Link to post Share on other sites
hindus Posted June 25, 2014 Report Share Posted June 25, 2014 A co chcesz tym olejkiem maziać? Quote Link to post Share on other sites
KyleKatarn97 Posted June 25, 2014 Author Report Share Posted June 25, 2014 A co chcesz tym olejkiem maziać? Wszystko to, co trzeba. Wnętrze lufy, części ruchome (też się je smaruje?). Wiem jedynie, żeby nie pchać się do hop-up, bo coś można uszkodzić. Quote Link to post Share on other sites
Erkiii Posted June 25, 2014 Report Share Posted June 25, 2014 smarowanie lufy ... genialne. olejek silikonowy w elektrykach nadaje się dosłownie do niczego. olejek silikonowy strasznie syfi, jeśli koniecznie chcesz coś silikonowego to smar, który może być ok do smarowania cylindra i oringa tłoka, ew. magazynków ale w małych ilościach.. lub zakładając gumkę hop-upa jak jest ciasna, żeby łatwiej weszła na lufę. Lufe czyścisz tylko wyciorem z nałożoną szmatką, a hop-upa jeśli coś Cie weźmie to rozbierasz na części pierwsze i ogólnie myjesz :P Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted June 25, 2014 Report Share Posted June 25, 2014 Wnętrze lufy :hahaha: :hahaha: Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted June 25, 2014 Report Share Posted June 25, 2014 Wnętrza lufy nie smaruj bo upaćka Ci to gumkę i ta przestanie kręcić. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts