inquisition_siela Posted June 26, 2014 Report Share Posted June 26, 2014 Witam, po zakupie repliki w Gunfuhrerze i jednej strzelance, znajomy przyniósł ją z prośbą przeglądu. Objawy polegają na tym, że na sticku 9,6v 1600 mah, którego polecił "szanowny Pan Sprzedawca z szanownego sklepu", jeden magazynek i gb się zacina. Na lipo 11,1 1300 mah zacinka następuje w okolicach 5 magazynka. Po zacince, naciskając ponownie na spust, słychać krótki 'pstryk' i koniec. Buzzer na lipo nie krzyczał, ale co ciekawe, po naładowaniu lipo replika znowu oddała ok. 5 magazynków kompozytu. Silnik się grzeje aczkolwiek nie mocno, lipo również robi się cieplejszy. Do gb nie chcę zaglądać bo replika była zakupiona zaledwie miesiąc temu, ale nie wiem czy się nie skuszę bo facet ze sklepu, w którym zakupiono replikę stwierdził: po pierwsze - "nigdy nie sprzedawaliśmy elektryków SWD firmy A&K (paragon twierdzi co innego), a po drugie - "jak przerobił Pan wtyczkę z mini tamiya na t-connect to stracił Pan gwarancję" (co oczywiście zrobiłem). Dawno nie kupowałem nowej repliki, ale za moich czasów gwarancję traciło się dopiero po otwarciu gb. Wracając do sedna, będę wdzięczny za sugestie przyczyny i rozwiązania opisanego przeze mnie problemu. Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted June 26, 2014 Report Share Posted June 26, 2014 Ale to facet z GF tak twierdzi? Quote Link to post Share on other sites
inquisition_siela Posted June 26, 2014 Author Report Share Posted June 26, 2014 Facet z punktu odbioru na ul. Tęczowej. Bredzi czy faktycznie tak jest? Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted June 26, 2014 Report Share Posted June 26, 2014 A masz coś o zmienianiu wtyczek napisane w gwarancji? Quote Link to post Share on other sites
blackblut Posted June 26, 2014 Report Share Posted June 26, 2014 Hm no prędzej bym się doczepił do używania lipo 11.1 ;) ale to takie tam... W każdym razie jest opcja że w momencie gdy ci się silnik rozgrzeje (5magów) traci gdzieś styk na jednej cewce(dobrze to nazwałem?) Takie coś miałem w masadzie. Druga opcja to padnięty lipo a trzecia zbyt ciasne podkiełkowanie = duże zużycie energi(lipo 11.1 uciągnie) ale dostaje w dupe i szybko pada Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts