Spicy Posted July 17, 2014 Report Share Posted July 17, 2014 Kupiłem tą replikę do strzelania do tarczy i po pierwszym strzale okazało się, że jest wadliwa. Replika potrafi wystrzelić sama (bez względu na "bezpiecznik") od razu po przeładowaniu, czasami połyka kilka kulek i staje się w strzelbą, a innym razem w ogóle nie chce załadować kulki. Czasem także zacina się i trzeba trochę się namęczyć, by w ogóle przesunąć zamek. Czy ktoś także ma taki problem i wie jak go naprawić? Dziękuję za porady. Quote Link to post Share on other sites
goroth Posted July 17, 2014 Report Share Posted July 17, 2014 Odeślij na gwarancje. Quote Link to post Share on other sites
progressive Posted August 9, 2014 Report Share Posted August 9, 2014 Posiadam ten karabin i już poznałem jego bolączki. Replika potrafi wystrzelić sama ponieważ zespół spustowy jest tragicznej jakości. Widać że w Twojej replice jest już mocno wyrobiony lub na tyle nieprecyzyjnie wykonany że nie utrzymuje tłoka w cylindrze. Zdarza się że załaduje więcej niż jedną kulkę w momencie kiedy przy naciąganiu sprężyny nie złapie zespół spustu i dysza cylindra zbiera kulkę do HU i kiedy ponownie naciągasz ładujesz kolejną kulkę. Natomiast jeśli chodzi o nieładowanie kulki w ogóle to musisz przesmarować magi i cierpliwie czekać aż się dotrą. Idzie tutaj o to że sprężyna w magazynku jest bardzo słaba i przy zacięciu nie dopycha kulek do samej góry. Rozwiązaniem twoich problemów niemal w całości jest wymiana zespołu spustu na jakiś porządny. Ta replika mimo nazwy urban sniper pod jaką jest sprzedawana jest tak naprawdę kopią MB-06 WELLa. Szukaj części do tej rapliki w czeskiej firmie "AirsoftPro" . Są jeszcze dostępne sporadycznie części firmy PDI ale to już inna półka cenowa. Mam nadzieję że pomogłem. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts