Desantnik Posted July 20, 2014 Report Share Posted July 20, 2014 (edited) Witam. Jako że jestem nowy zarówno na forum, jak i w całym AirSofcie, nurtuje mnie jedna kwestia. Mianowicie, posiadając okulary korekcyjne, będę w stanie dopsaować gogle tak, żebym mógłe je zakładać na ? I czy to w ogóle możliwe ? Wiem, że istnieje opcja zamówienia specialnych gogli/okularów ochronnych, czytałem o tym, mnie interesuje konkretnie sprawa nakładania gogli NA okulary. Pozdrawiam :icon_smile: Edited July 20, 2014 by Desantnik Quote Link to post Share on other sites
koczkodan33 Posted July 20, 2014 Report Share Posted July 20, 2014 A jaki rozmiar monitora na którym są te gOOgle? :D Quote Link to post Share on other sites
Desantnik Posted July 20, 2014 Author Report Share Posted July 20, 2014 Dzięki, nie zwróciłem na to uwagi ! Jakoś tak samo z siebie mi się wpisywało podwójne o :) Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted July 20, 2014 Report Share Posted July 20, 2014 (edited) Kolega z ekipy ze sporą wadą, 5 w którąś tam stronę z tego co pamiętam, chowa okulary w goglach Uvexa. Nie wiem które to konkretnie, ale kupił na specshop.pl, te największe gabarytowo. Gdybyś nie mógł ich namierzyć, podpytaj obsługę, oni mu je doradzili ;) Edit. Tylko pamiętaj, takie rozwiązanie to ekstremalnie wydajna fabryka pary, co będzie mocno uciążliwe. Warto dorobić wkładki do okularów balistycznych, lub kupić soczewki o ile wada na to pozwala. Edited July 20, 2014 by MrMCET Quote Link to post Share on other sites
a5d4f1 Posted July 20, 2014 Report Share Posted July 20, 2014 Sprawa wygląda tak jak w przypadku gogli narciarskich. Można nosić tylko pewnie nie wszystkie modele do tego się nadadzą. Jakie będą dobre to już musisz pogrzebać po sklepach a najlepiej gdybyś na strzelance przymierzył sobie czyjeś i zdecydował. Mój znajomy biega w okularach i goglach. Mówi, że to nieodczuwalne. Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted July 21, 2014 Report Share Posted July 21, 2014 Mam mniej więcej takie okulary i bez problemu mieszczą się pod Bolle Defender (były, a może i nadal są na ArmyWorld za 60zł). Defendery są fajne, ale mają dwie wady - są szerokie (więc śmiesznie się w nich wygląda) i parują jak szalone. Udało mi się też założyć ESS NVG na te okulary, ale pasowało to ledwo, ledwo. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts