Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Google + Okulary

Recommended Posts

Witam. Jako że jestem nowy zarówno na forum, jak i w całym AirSofcie, nurtuje mnie jedna kwestia. Mianowicie, posiadając okulary korekcyjne, będę w stanie dopsaować gogle tak, żebym mógłe je zakładać na ? I czy to w ogóle możliwe ?

Wiem, że istnieje opcja zamówienia specialnych gogli/okularów ochronnych, czytałem o tym, mnie interesuje konkretnie sprawa nakładania gogli NA okulary.

Pozdrawiam :icon_smile:

Edited by Desantnik

Kolega z ekipy ze sporą wadą, 5 w którąś tam stronę z tego co pamiętam, chowa okulary w goglach Uvexa. Nie wiem które to konkretnie, ale kupił na specshop.pl, te największe gabarytowo. Gdybyś nie mógł ich namierzyć, podpytaj obsługę, oni mu je doradzili ;)

Edit. Tylko pamiętaj, takie rozwiązanie to ekstremalnie wydajna fabryka pary, co będzie mocno uciążliwe. Warto dorobić wkładki do okularów balistycznych, lub kupić soczewki o ile wada na to pozwala.

Edited by MrMCET

Sprawa wygląda tak jak w przypadku gogli narciarskich. Można nosić tylko pewnie nie wszystkie modele do tego się nadadzą. Jakie będą dobre to już musisz pogrzebać po sklepach a najlepiej gdybyś na strzelance przymierzył sobie czyjeś i zdecydował. Mój znajomy biega w okularach i goglach. Mówi, że to nieodczuwalne.

Mam mniej więcej takie okulary i bez problemu mieszczą się pod Bolle Defender (były, a może i nadal są na ArmyWorld za 60zł). Defendery są fajne, ale mają dwie wady - są szerokie (więc śmiesznie się w nich wygląda) i parują jak szalone. Udało mi się też założyć ESS NVG na te okulary, ale pasowało to ledwo, ledwo.