michałSz Posted July 21, 2014 Report Share Posted July 21, 2014 Siema, Mam następujący problem; po oddaniu strzału (jakoś średnio co 3-5 strzałów) kurek odbija za płytko lub sam wraca -nie wiem- i kończy się to zablokowaniem zamka w tylnej pozycji. Żeby oddać kolejny strzał odciągam, znów kilka jest ok i sytuacja się powtarza. Miał ktoś z Was kiedyś taki problem? Jak sobie z tym poradziliście? .m Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted July 21, 2014 Report Share Posted July 21, 2014 Wyczyść. I to nie oznacza przetarcia szmatką prowadnic, tylko kompletne rozłożenie repliki do ostatniej śrubki. https://lh3.googleusercontent.com/-AP-G5N8sb4o/UsRiHZYRxJI/AAAAAAAALZA/BzbFM02MgdE/s0/Colt%25201911%2520Army.jpg Quote Link to post Share on other sites
michałSz Posted July 21, 2014 Author Report Share Posted July 21, 2014 To było pierwsze co zrobiłem ;) Quote Link to post Share on other sites
Alexanderexis Posted July 22, 2014 Report Share Posted July 22, 2014 Sprawdź trójpalczastą sprężynę, czy się nie odgięła tam gdzie nie powinna. Zobacz hammer housing czy nic nie pękło. Quote Link to post Share on other sites
michałSz Posted July 30, 2014 Author Report Share Posted July 30, 2014 Rozebralem raz jeszcze ta trójpalczasta jest ok, hammer tez w całości.. Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted July 30, 2014 Report Share Posted July 30, 2014 Być może masz wytłuczony garb na blowback unicie, albo/i na samym kurku przez co się przycina - zeszlifowanie może pomóc. Tylko nie można przesadzić, bo będzie leciał w full auto. Quote Link to post Share on other sites
michałSz Posted July 30, 2014 Author Report Share Posted July 30, 2014 No właśnie juz w tej chwili tak się dzieje bez żadnej mojej ingerencji z pilnikiem ;) Dlatego raz jeszcze się za to zabralem, ale po dłuższym namyśle i znalezieniu ostrych wersji w auto full auto mi odpowiada :) ale pozostaje kwestia zacinajacego zamek kurka.. Wiec mówisz zeszlifować trochę? A możesz mi jakoś dokładniej opisać tą operacje? I sprawę z garbem na bbu? .m Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted July 30, 2014 Report Share Posted July 30, 2014 (edited) Zobacz sobie powoli odprowadzając zamek, moment w którym garb* natrafia na kurek. Jeżeli możesz "zaczepić" zamek na kurku, to raczej trzeba lekko zeszlifować krawędzie, żeby się nie haczyło. * http://m9.i.pbase.com/o6/13/848813/1/120865699.3Uq2UtZX.1911fitting_02s.jpg EDIT: a to full auto wcale nie jest pożądane, bo byłoby nijak nie kontrolowane: Edited July 30, 2014 by -Otto- Quote Link to post Share on other sites
michałSz Posted July 30, 2014 Author Report Share Posted July 30, 2014 (edited) No właśnie strzela póki trzymasz spust albo póki zamek się nie zatnie na kurku. Przy odciaganiu nie zahacza o zamek i to właśnie jest dziwne. Na samym poczatku jak tylko tak zaczęło się dziać z ciekawości zacząłem w ten sposób szukać problemu.. Edit Ale sam nie strzela tak jak ten Glock na filmiki, tylko wtedy kiedy wciskam cyngiel Edited July 30, 2014 by michałSz Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted July 30, 2014 Report Share Posted July 30, 2014 To nie wiem, więcej nie dam rady pomóc nie mając pacjenta. Quote Link to post Share on other sites
michałSz Posted July 30, 2014 Author Report Share Posted July 30, 2014 Spoko dzięki i tak za pomoc :) jutro jeszcze raz dokładnie przyjżę element po elemencie. Dzisiaj kupilem brunoxa wiec wszystko tez dokładnie po raz kolejny wyczyszcze i przesmaruje no prócz oczywiście zespołu tłoka bo juz raz sobie kiedyś zalatwilem gumy Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted July 30, 2014 Report Share Posted July 30, 2014 Brunox? A na co on w replikach? :P Ja używam takich dwóch smarów: http://ovh.nowyelektronik.pl/img/p/9844-41302-large.jpg http://www.gotronik.pl/img/smartf20g_1.jpg Quote Link to post Share on other sites
michałSz Posted July 30, 2014 Author Report Share Posted July 30, 2014 Usuwa wszystkie malutkie śmieci i pyłki które się dostaną do środka żeby nie zacierały mechanizmu. A ten teflonowo silikonowe mam ale brunox mi daje lepsze wyniki, ten z kolei idzie na pneumatyke Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts