Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Pierwsza replika Pomoc

Recommended Posts

Witam,

Od dawana interesowałem się ASG.Kilku moich dobrych kumpli ma już ASG ja też chce dołączycz do tego grona, mam kilka pytań dotyczących repliki oraz imprez ASG.

Bardzo podoba mi się replika G36C od boyi z blow back.

http://www.taiwangun.com/g-001-boyi?from=listing&campaign-id=19

No właśnie tutaj zaczyna się problem ,ponieważ na stronie gunfire ta sama replika ma 370FPS a na taiwangun 390FPS z filmiku na YT wynika że są 2 spreżyny w zestawie 360fps i 410fps to wkońcu ile ona ma tych fps?

Poczytałem wsześniej o tej repilce i niektórzy mają problemy znia a niektórym śmiga bezproblemów ,czy ewentualne usterki są łatwe do naprawy? I oczywiście czy te awarie to wina repliki czy złego używania?

Jaki jest zasięg tej repliki i czy dużo daje zmiana gumki hop up?

Czy kulki 0.25g z guarder będą odpowiednie?

Ile trzeba mieć lat aby móc strzelać się na imprezach ASG?

Różnica w fpsach może wynikać z różnych przyrządów mierzących, różnych replik (tak, nawet dwa różne egzemplarze tego samego modelu mogą dać różne wyniki) i pewnie jeszcze jakiś innych czynników. Nie należy się tym przejmować.

Lat trzeba mieć odpowiednią ilość. Trzeba pytać organizatorów bo na jednych imprezach jest limit od 18 lat (to jest najpopularniejsza opcja), na innych od 16, w niektórych małych grupach wezmą też i młodszych.

Edited by MarekMac

Skoro są 2 różne sprężyny to w 1 sklepie mogą podawać wartości dla słabszej a w 2 dla mocniejszej. Ogólnie nie ma sensu kupować AEGa z BB ponieważ będzie tylko obciążał akumulator, który rozładuje się szybciej.Pamiętaj, że gra się głowa nie FPSami.

Temat imprez rozwiązał kolega wyżej ;)

I pamiętaj o dobrej ochronie oczu!!! Nowi często to lekceważą :)

Mam google bolle atack mają klase wytrzymałości B więc chyba mnie ochronią.Chciałbym kupić tą replike właśnie ze względu na blow back. Baterie ma 1200mah 9.6V po przeczytaniu kilku opini wystarcza na 3-4 magazynki.FPSy potrzebne mi są do dobrania odpowiedniej gumki hop-up myśle nad przeźroczystym guarderem mój dobry kolega go ma i sobie chwali.

Nie słuchaj ciemogrodu wciskającego kit o padających akusach przy blow backu. Nie ma to jak wypowiadać się o czymś o czym nie ma się pojęcia. Replika giety od boyi jest nieco źle poskładana, przez to w środku występują duże obciążenia i lubi zjeść zęby na tłoku. Prosta sprawa, przy zakupie repliki zleć sklepowi poprawienie podkładkowania i nałożenie nowych smarów. Do replik Boyi warto od razu kupić solidne łożyska, bo stocki często po prostu fruwają luzem. Taki zabieg uchroni Cię przed awariami w tej replice.

Edited by MrMCET

Mam google bolle atack mają klase wytrzymałości B więc chyba mnie ochronią.

Google nigdy nie dostały klasy bezpieczaństwa B. Ich programiści nie wykombinowali protokołów bezpieczeństwa na tym poziomie ;D

I proszę też o przykładanie większej uwagi do pisowni. Tu niestety nie obowiązują kwity o dysortografii, dyskalkulii, dysstaranności i lenistwie wrodzonym. No chyba ze przedstawisz kwit o analfabetyżmie.

A elektryczny blowbact to tylko bajer. nie dale żadnego doczuwalnego efektu, a jedynie klekocze.

Nie pamiętam jaką średnicę mają w boyiu, bodajże 7mm. W każdym bądź razie lepszym wyborem będą SHS. Musisz napisać do sklepu z pytaniem o średnicę, bo już kompletną dziurę mam w pamięci. Gietę miał mój kumpel który około rok temu zawiesił proceder niedzielnych mordów :D

Edited by MrMCET

Promocje są tam bardzo często (właściwie cały czas jest promocja na jakąś część asortymentu). Czy warto kupować? Gunfire to jeden z najbardziej zaufanych sklepów airsoftowych, ALE ostatnio mają (mieli?) problemy z szybką realizacją zamówień bo przenosili się do nowej lokalizacji.

Promocje są na okrągło. Teraz zapowiada się coś większego według info z ich funpejdża na fejsie. Problem w tym, że repliki nie są sprawdzane na dzieńdobry i często zdarza się, że coś siada po kilku strzałach. Serwis też do najszybszych i najlepszych nie należy, sami serwisanci są ok, ale po prostu przy takim przemiale jaki ma GF nie wyrabiają.

Pierwszą replikę lepiej nabyć gdzie indziej, lub podjąć ryzyko i brać z gunfire nieco taniej niż u innych.