gumamp Posted July 28, 2014 Report Share Posted July 28, 2014 Witajcie. Zastanawia mnie dlaczego praktycznie nigdzie nie można znaleźć ładownic na kamizelkę do magazynków mp5. Jedyne dwa sklepy, w których je znalazłem to miwo praszka i lubliniec. Nikt już nie używa mp5? Dodatkowo chciałbym zapytać bardziej obeznane osoby czy wybrać pojedynczą, podwójną czy potrójną ładownicę. Cena nie jest ważna, ale nie mam pojęcia czemu służy taki zabieg łączenia ładownic w grupy. Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted July 28, 2014 Report Share Posted July 28, 2014 Obstawiam że był niski popyt to jest i niska podaż. Ładownice do karabinków ak i m4 są bardziej uniwersalne w tym sensie że na mag od mp5 też tam wejdzie , nawet kilka. Rzeczy które widzisz na sklepach miwo są raczej zlecane do szycia po zakupie, fizycznie są na stanie jako kawał cordury i nici do wycięcia oraz zszycia ;) Quote Link to post Share on other sites
gumamp Posted July 28, 2014 Author Report Share Posted July 28, 2014 W sumie logiczne. Dzięki za odpowiedź. Quote Link to post Share on other sites
AbNox Posted July 28, 2014 Report Share Posted July 28, 2014 http://allegro.pl/li...6-p-4-kol-0718 Wybór jest całkiem przyzwoity. Co do łączenia ładownic w pary/trójki, wynika to z tego, że magazynki do mp5 są po prostu dość wąskie. Ewentualnie coś takiego: http://allegro.pl/sz...4464036405.html , jak chcesz pojedyncze, ale nie gwarantuję, ze będzie pasować. I Baribal też szyje po zamówieniu, więc trzeba będzie trochę poczekać. Quote Link to post Share on other sites
J.K. Posted August 4, 2014 Report Share Posted August 4, 2014 Co do łączenia ładownic w pary/trójki, wynika to z tego, że magazynki do mp5 są po prostu dość wąskie. Ale w jaki sposób to według ciebie tłumaczy fakt ich łączenia? Inne ładownice też się łączy, pomimo tego że są dwukrotnie szersze. Dodatkowo chciałbym zapytać bardziej obeznane osoby czy wybrać pojedynczą, podwójną czy potrójną ładownicę. Cena nie jest ważna, ale nie mam pojęcia czemu służy taki zabieg łączenia ładownic w grupy. To zależy od twoich priorytetów. Pojedyncze ładownice są droższe, ale też bardziej uniwersalnie można poukładać je na oporządzeniu. Z podwójnymi i potrójnymi tak dobrze nie ma, ale za to są tańsze w stosunku do przenoszonej liczby magazynków. Dlaczego? Przede wszystkim powody technologiczne. Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted August 4, 2014 Report Share Posted August 4, 2014 Do takiej ładownicy wejdzie Ci 6 magazynków MP5. Jeśli interesuje Cię coś bardziej płaskiego to ja używam takich, mieszczą 9 magazynków do MP5. Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted August 4, 2014 Report Share Posted August 4, 2014 Na asgshopie masz ładownicę Flyye. Khaki shop jest zdaje się dystrybutorem Flyye, więc tam też można uderzyć. No i masz jeszcze prywatnych krawców. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts