Miro164 Posted July 28, 2014 Report Share Posted July 28, 2014 Witam, przymierzam się do kupna repliki http://gunfire.pl/product-pol-1152196997-Replika-karabinka-KWA-M4A1-Magpul-PTS.html . Interesuje mnie zwiększenie FPS repliki do wartości ok 450. Czy jest to wykonalne, jeśli tak jaki jest koszt całej "imprezy"? Drugie moje pytanie: Jak z częściami wewnętrznymi(pomijam lufę i gumkę Hop-Up)? Próbowałem znaleźć podobny temat jednak bez skutecznie. Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
Miro164 Posted July 31, 2014 Author Report Share Posted July 31, 2014 Przeczytałem wiele wątków jednak w żadnym nie było informacji na temat poprawy ilości FPS(pomijam mityczne magazynki z zwiększoną średnicą wylotową gazów). Jestem przekonany, że musi istnieć jakaś metoda. Tak samo wierzę, że ktoś już posiada w swoim :arsenale tę replikę i może wypowiedzieć się o jakości jej części wewnętrznych. Quote Link to post Share on other sites
FlorChuck Posted August 10, 2014 Report Share Posted August 10, 2014 Nie posiadam tej repliki ale posiadam pare innych gazówek od 5 lat. A więc co ma wpływ na ilość fps w gazówkach: -szczelność układu -średnica lufy -długość lufy -jakość gazu -temperatura a więc kup precke i doszczelnij układ hop up teflonem wtedy zobacz o ile ci wzrośnie. u mnie w g36c od WE po samym doszczelnieniu i użyciu gazu abbey brut sniper gas wskoczyło w górę o 40fps a po dodaniu precki dłuższej o 12cm doszło kolejne 50fps. Quote Link to post Share on other sites
Miro164 Posted August 11, 2014 Author Report Share Posted August 11, 2014 Dziękuję za informacje. Temat do zamknięcia. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts