virus191 Posted July 30, 2014 Report Share Posted July 30, 2014 Witam, mam nową 2 tygodniową KWA M4. Problem z niepodawaniem kulek zaczął się po zastosowaniu baterii Li-Po 11,1V. Tłok zostawał w różnych pozycjach, nie zawsze podawał wszystkie kulki. Po strzelance jednego dnia na Li-Po 11,1V wszystko było ok. NA drugi dzień po załadowaniu maga - wszystko chodziło tak samo tyle, że nie podawało kulek. Wymieniłem sprężynę na JBU 130, tłok SHS 15 zębów, zielona gumka G&G ale nadal nie podaje kulek, jedyna poprawa to taka, że tłok zawsze wraca na swoje miejsce. Po złamaniu emki i włożeniu maga kulki wylatują, gearbox względem komory HOP UP przylega bez odstępów - brakło mi juz pomysłów co może być nie tak... Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted July 30, 2014 Report Share Posted July 30, 2014 Mój strzał to brak opóźniacza na zębatce i przez to dysza nie wpuszcza kulek do komory. Quote Link to post Share on other sites
virus191 Posted July 31, 2014 Author Report Share Posted July 31, 2014 Dysza chodzi tak jak trzeba, Opóźniacz też jest. Quote Link to post Share on other sites
virus191 Posted July 31, 2014 Author Report Share Posted July 31, 2014 Kulki nie wpadają do komory HOP UP, komora dwudzielna, przez pierwszą część idą bez problemu, dopiero przy drugiej się zatrzymują, gdy przycisnę kulkę np. śrubokrętem z wielkim trudem przechodzi dalej. Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted July 31, 2014 Report Share Posted July 31, 2014 Przyznam, że nie widzałem na oczy dwudzielnej komory HU, ale skoro problem jest w komorze to sprawdziłbym czy gumiak jest dobrze założony i pokombinował z dystanserem. Może tak mocno naciska na gumke, że kulki mają problem. Quote Link to post Share on other sites
virus191 Posted July 31, 2014 Author Report Share Posted July 31, 2014 (edited) Źle się wyraźiłem, to jest moja komora HOP UP: W body jest taki "kanał" nie wiem jak sie nazywa (w instrukcji serwisowej jest to opisane CQR MOD1-3 BB Ramp), przez który dochodzą kulki, kulki się zacinają w mniejscu łączenia tych dwóch części, jeśli ją przepchnę - karabin ją wystrzeli. Edited July 31, 2014 by virus191 Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted July 31, 2014 Report Share Posted July 31, 2014 (edited) Mocno musisz wciskać te kulki? Może kiepski mag nie ma siły ich dopchnąć. Możesz go rozkręcić, dać kilka podkładek pod sprężyne, żeby mocniej działała, lub spróbować na innym magu. Oczywiście o ile nie potrzeba do tego extremalnej siły, bo z tym żaden magazynek sobie nie poradzi. Na mniejszym napięciu kulki już wskakują? Jeśli nie, popracuj nad komorą, może mieć nadlewkę lub probelm pojawia się dopiero na gumce jak pisał Marek. KWA montuje tam swój wynalazek, a GG to standard, tyle że z większym cyckiem, dlatego może blokować kulki. Edited July 31, 2014 by MrMCET Quote Link to post Share on other sites
virus191 Posted July 31, 2014 Author Report Share Posted July 31, 2014 (edited) Dosyć mocno trzeba ją przepchną, na zdjęciu tego tak nie widać, ale kulki blokuje kawałek komory hop up, można to zeszlifować? http://i61.tinypic.com/25s4p6q.jpg Edited July 31, 2014 by virus191 Quote Link to post Share on other sites
virus191 Posted July 31, 2014 Author Report Share Posted July 31, 2014 Winna okazała się za długa gumka hop up i pierścień wystawał 1mm odsuwając komorę hop up :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts