Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

G3 CA - czy kolimator załatwi sprawę?

Recommended Posts

Witam.

Na wstępie przepraszam, jeśli wybrałem zły dział.

Mam mały, ale irytujący problem z G3 Classic Army. Otóż zakupiłem jakiś czas temu używany egzemplarz tego modelu, po czym poddałem go serwisowi i tuningowi w Milcordzie (precka, zębatki, sprężyna, kable i dysza). Wszystko działa jak należy, moc i zasięg wzrosły wyraźnie, rozrzut jest prakycznie żaden. Pojawił się tylko jeden problem - mianowicie karabin strzela dość wyraźnie w prawo, na tyle wyraźnie, że strzelając do tarczy z 15m muszę celować na lewy koniec kartki, żeby kulki leciały w miarę w środek, przez co w lesie, na większych odległościach praktycznie się nie da trafić za pierwszym razem (znaczy sie ja nie umiem). Kulki lecą za każdym razem w to samo miejsce, więc podejrzewam, że to wina źle zestrojonych przyrządów celowniczych i tu pojawia się moje pytanie, ponieważ nigdy nie byłem fanem lunet czy innych tego typu wynalazków i w ogóle się na nich nie znam - czy kolimator zamknięty z regulacją położenia kropki załatwi sprawę, czy może da się to jakoś inaczej rozwiązać?

Przepraszam za troche głupi temat, ale nie mam już pomysłu, a to G3 to moje oczko w głowie i musi być idealne.

Edited by Piledriver

Bawiłem się z tym, ale jakby trochę brakowało regulacji, w sensie musiałbym wykręcić przeziernik i troche poszerzyć tą dziurę, żeby był większy zakres regulacji. Bardziej mnie interesuje to, czy kolimator z regulacją położenia kropki rozwiąże ten problem bez większego kombinowania.