Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Tania i dobra sprężynówka

Recommended Posts

ze sprężynówką był inny wątek i miała być ona do innych celów :icon_razz:

co do gaziaków to na ile mniej więcej nabić magazynka (zbiornika na gaz) starczy GG 1000ml ?

Temat i wątek ten sam, jak wskazuje na to tytuł... :icon_confused3:

To zależy od pojemności zbiorniczka w replice. :icon_wink:

Edited by Powała

no tak zależy... ale ma on tam powiedzmy 20-30ml czy na przykład 50-60ml... chodzi mi o jakieś przybliżenie :P

tytuł jest taki sam ale jakiś czas temu trochę odbiegłem od dyskusji o sprężynówce dla młodego do wyboru gaziaka dla siebie ;)

To świetnie, że umiesz dzielić. Szkoda tylko, że autor nie prosił o podzielenie, a pytał o pojemność magazynków.

Co do pojemności w mililitrach nie umiem się wypowiedzieć, za to mogę "masowo". Świeża litrowa butla Protecha ważyła ok 500g. Od tego trzeba odjąć jakieś 150g, bo mniej więcej tyle waży butla (tak zakładam, bo mniejsze butle - co ciekawe, też oznaczane jako litrowe - mają po ~115g). Czyli zostaje nam około 350g gazu. Magazynki do Glocka 17 przyjmują koło 8-10g gazu z tego co pamiętam.

Tylko trzeba wziąć pod uwagę, że w zależności od temperatury, sposobu używania (szybkości strzelania) i jeszcze paru innych zmiennych gaz jest zużywany w różnym tempie. Czasem na jednym nabiciu wystrzelisz cały magazynek, a innym razem strzelisz dwa razy.

I te "magiczne" pssssss gdy przy trzecim naciśnięciu spustu cały gaz ucieka...

no i taka odpowiedź już mi dużo daje dzięki Otto ;)

Powała nie znasz mnie więc co do rzeczy jakich mnie w szkole uczyli to pojęcia nie masz :P a komu co się tu kłania to odpowiedz sobie sam xD

Marek wiadomo, że ma to wiele zależności bo gaz reaguje na wiele czynników ale chodziło mi o to "mniej więcej" tak jak określił kolega wyżej ;)