Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

MP5 jako replika główna dla początkującego (do 400zł)

Recommended Posts

Pierwszy raz się z takim pytaniem spotykam. Nie widzisz, że końcówka odpowiedzialna za połączenie z repliką to rodzaj klamry?

Jak nie jesteś napalony na wersję z zsuwaną kolbą to bierz ze stałą. Więcej miejsca na baterię i nie będziesz się męczył z bujającą się kolbą. Ewentualnie ze składaną na bok. Mam składaną na bok, którą zamieniłem na stałą i replika się ładnie wyważyła.

Kilka razy miałem w rękach tą wersję "J" i mnie by do szewskiej pasji ta niestabilna kolba doprowadzała.

Chyba jednak pozostanę przy wersji ze wsuwaną kolbą. Po pierwsze to i tak nie mam porównania, a po drugie to może po prostu się przyzwyczaiłeś do wersji ze stałą kolbą i dlatego ta ze wsuwaną ci nie pasowała. Co masz na myśli mówiąc "bujająca się" i "niestabilna"? Może był to po prostu jakiś defekt dotyczący tylko jednego egzemplarza?

Jak nie jesteś napalony na wersję z zsuwaną kolbą to bierz ze stałą.

No szczerze mówiąc to jestem bo po pierwsze najbardziej podoba mi się wizualnie, po drugie (w przeciwieństwie do stałej) da się ją schować, a po trzecie (w przeciwieństwie do składanej na bok) nie utrudnia strzelania kiedy jest złożona. Baterii póki co nie planuję zmieniać (najpierw muszę jeszcze wydać trochę kasy na mundur i resztę wyposażenia), a poza tym z tego co widziałem lepsze baterie mieszczą się również na miejscu tej podstawowej, więc chyba raczej nie powinno być problemu.

Edit:

A ten pas będzie pasował?

http://gunfire.pl/pr...-QD-czarny.html

bo coś tak wygląda jakby miał nie pasować, ale nie wiem - może jestem ślepy.

Edit2:

Nie lepszy będzie ten?

http://gunfire.pl/product-pol-1152190023-Pas-nosny-jednopunktowy.html

(jak już będzie dostępny)

Edited by trurl

Na moje oko ten pas nie będzie pasował. (niech ktoś potwierdzi moje słowa.)

Nie spotkałem się z modelem MP5, w którym kolba suwana byłaby 'stabilna'. Nigdy nie składałem kolby przy strzelaniu. Replika jest na tyle krótka, że składałem kolbę tylko do transportu. Kolby stałe od Cymy są/były słabo dostępne jak szukałem. Już zdążyłem zepsuć jedną nie-Cymowską kolbę, którą wymieniłem na jakiś-noname i musiałem dopasowywać ją topiąc plastik. wewnątrz kolby. Za to dzięki wpasowywaniu siedzi twardo.

Wybór kolby jest jak najbardziej personalną sprawą, ja tylko wrzucam ci spostrzeżenia z użytkowania danego modelu. Mam prawie 5 lat doświadczenia z tą zabawką i różne perypetie już przeszedłem.

edit. Ten pasek będzie ok. Dostaniesz do niego zbędną część, która montuje się w replikach M4.

Edited by infektius

A ten pas będzie ok? (ma jakąś nieprzydatną część ale to się chyba da odczepić, poza tym to bungee (nie mam pojęcia czy to w czymś pomaga)

http://gunfire.pl/pr...LK-FN-P90-.html

(w sumie to sporo kosztuje ale zauważyłem że mam sporo tych "punktów lojalnościowych")

EDIT:

W sumie to chyba się zdecyduję na ten: http://gunfire.pl/pr...wupunktowy.html

ewentualnie inny kolor: http://gunfire.pl/product-pol-1152202419-Pas-nosny-jedno-dwupunktowy-foliage-green.html

Szczerze mówiąc to nie mam absolutnego pojęcia który z nich jest najlepszy i jaki jest najlepszy kolor, no ale cóż..

Edited by trurl

Nie wiem czy ten pod P90 będzie pasował do MP5. Nie widziałem z bliska tego pasa nigdy. Ten ostatni co podlinkowałeś jest ok. Kolor to kwestia jak z malowaniem paznokci u bab, co kto lubi i do czego pasuje. Widziałem, że mają nawet różowe w ofercie. Czarny albo zielony to standardowe barwy.

Ja zapytam tak, i oczywiście wszystkie Wasze odpowiedzi były przydatne. Wybrać mp5 na początek czy m4? Chodzi mi o "przyszłość" związaną z tuningiem itp.

Bo po przeczytaniu wątku te mp5 podoba mi się bardzo. :)

Szczerze to mam emki i empika. Empik Cymy, bezdyskusyjnie najlepsze chińskie MP5 i ścisła czołówka poza chinami. Mam też emki Specna Arms, które również są uważane za najlepsze chińczyki, z konkurencją od PJ. Cymkę z tych replik lubię najbardziej. Gearbox zajefajny, Cymowska specjalność. W przeciwieństwie do Specny, już w stocku chodzi fajnie, a tuning to pikuś. RISy też ma, co prawda obecnie odkręcone, przez co waży tyle co nic, wiec bieganie z tym to poezja. Szyny zawsze mogę sobie dokręcić i podczepić sprzęt, więc to kolejny emkowy atut w MP5.