TORT Posted August 17, 2014 Report Share Posted August 17, 2014 No właśnie; podejrzewam, że występuje gdzieś w naturze coś czego poszukuję; najpewniej gdzieś wśród sprężyn lub tanich bazarowych elektryków. Chodzi o chamskie i prostackie magazynki o prymitywnej i archaicznej budowie. Drzewiej bywało, że magazynek składał się z rurki o przekroju ~6mm i sprężyną o okrągłym przekroju w środku. I czegoś takiego właśnie szukam. Chcę reanimować dwa magazynki do antycznego UZI. Oczywiście mógłbym zamówić wykonanie odpowiednich sprężyn, ale póki co wolałbym wypatroszyć coś taniego. Świta coś komuś w głowie? Quote Link to post Share on other sites
luki527 Posted August 17, 2014 Report Share Posted August 17, 2014 Długie okrągłe sprężyny są w magazynkach od tanich mp40. W kałachach pokroju bazaru także powinny być (w magazynkach). Rurką może być lufa wewnętrzna. Mam nadzieję, ze o to chodziło. Quote Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted August 17, 2014 Report Share Posted August 17, 2014 Z rurek polecam PCV-ki z Obi i innych Leroyów. Quote Link to post Share on other sites
TORT Posted August 17, 2014 Author Report Share Posted August 17, 2014 (edited) luki527, masz na myśli np takie z AGM czy jeszcze tańsze? Rurek mam w pip; w końcu po każdej zmianie lufy zostaje stockowa. O takie coś do uzyskania. Edited August 17, 2014 by TORT Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted August 17, 2014 Report Share Posted August 17, 2014 Przejdź się do hurtowni zabawek - tam jest sporo różnych MP40, Scorpionów, MP5 itd. Jak pare lat temu kupowałem te tanie zabaweczki (szukałem części do reanimacji shotguna M47) to kosztowały mniej niż ww. magazynek. Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted August 17, 2014 Report Share Posted August 17, 2014 Mam chyba dwie takie sprężyny w popsutych, nieużytecznych magazynkach od MP40. Sprawdzę we środę i napiszę Ci na PW. Quote Link to post Share on other sites
TORT Posted August 18, 2014 Author Report Share Posted August 18, 2014 To ja bym się pisał na odkup. Mam dwa tak sobie działające hi-capy do tego muzeum, a chętnie bym je przerobił na low-capy. Wszystko w tych magazynkach jest takie samo tylko wystarczy te rurki i sprężynę wstawić. Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted August 18, 2014 Report Share Posted August 18, 2014 We środę sprawdzę czy w obydwu są sprężyny i Ci napiszę. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts