Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Zuzycie baterii w replikach z systemem blowback [EBB]

Recommended Posts

Witam,

jak w temacie moje pytanie brzmi jak duzo energii zuzywa system blowback w replikach?

jestem zmuszony kupic replike G36c od umarexu (z powodu europejskiego znaczku zezwalajacego do gry w niemczech)

-> http://gunfire.pl/product-pol-1152200391-Replika-karabinka-szturmowego-H-K-G36-C.html

posiadam jedynie baterie ni-mh 9,6v 1600mAh, jaki jest mozliwy czas gry, meczu z replika posiadajaca EBB?

Mam replikę G36C Aresa z EBB czyli prawie to samo co Umarax. EBB można wyłączyć w kilka minut, są filmiki na Youtube jak to zrobić.

Ja w każdym razie tego nie zrobiłem, nawet mi się podoba to "klekotanie" repliki.

Czas gry zależy od tego jak ciężki masz palec. Możesz pójść na mil-sima i przez cały dzień wystrzelić 30 kulek, lub radośnie latać z hi-capami/drum'em i wywalić 4000 kulek w jeden dzień. Można przyjąć że 1mAh idzie na jedną kulkę, więc masz baterię na ok. 1600 kulek. Wpływ EBB jest naprawdę znikomy. Z baterią Li-Po 7,4 1750mAh wywaliłem ponad 2k kulek i bateria nie była w pełni rozładowana.

Należy też pamiętać że baterie Ni-MH są podatne na niskie temperatury, więc może się zdarzyć że z w pełni naładowaną baterią wystrzelasz tylko jeden magazynek przy ujemnej temperaturze. Ni-MH lubią też z czasem tracić swoją pojemność, to że na baterii jest napisane 1600, nie znaczy że faktycznie tyle ma, co jakiś czas trzeba je resetować. Spraw sobie dobrego Li-Po i się tym wszystkim nie przejmuj.