Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Strzelanie rekreacyjne - wybór 1000zł.

Recommended Posts

Witam

Jest to mój pierwszy post a więc witam wszystkich, jako, że rozpoczynam przygodę z ASG raczej nie będę oryginalny w swoich dylematach. Panowie szukam dobrej broni krótkiej do strzelania rekreacyjnego podczas wędrówek z psem i jakiś małych zawodów w gronie rodzinnym. Mój wybór padł na glocka KSC.

Mieszkam w Irlandii i nie mam możliwości obejrzenia pistoletu w sklepie, porady u sprzedawcy, więc utrudnia mi to podjęcie trafnej decyzji. Budżet około 1000 zł. z nabojami, kulkami itd.

Przeleciałem wszystkie tematy podpięte ale jednak wciąż wiele niewiadomych, będę wdzieczny za każdą radę i sugestie, czy jest to trafny wybór?, czy gazówka będzie odpowiednia?

Z góry dzięki za każde info

Polecam coś od tokyo marui. Klamka sciagana z hong kongu ok. 650 + gaz 40 + jakieś kulki powiedzmy g&g 0.25 40 zł. Niestety, wykonane z plastiku, ale są dość ciężkie a parametrami, bezawaryjnością przebijają wszystko w swojej klasie cenowej

Edited by Erkiii

Dokładnie - jeśli nie planujesz strzelać do ludzi to raczej o wiele lepiej sprawdzi się wiatrówka. Dobre wiatrówki są trochę bardziej realistyczne, a poza tym bardziej "poważnie". Większość ludzi widzi w wiatrówkach "prawie broń palną bo to przecież metalem strzela to", natomiast repliki ASG traktują jako "pistolety na plastikowe kuleczki".

W każdym razie, jeśli nie planujesz w ogóle uczestniczyć w zawodach ASG, lepiej kup wiatrówkę. Ma większą moc, co pozwoli na niszczenie mocniejszych celów, takich jak blacha, szkło, cienkie deski itp.

Ale jeśli w twojej okolicy są jakieś grupy airsoftowe, lepiej zainwestuj w replikę ASG. Ja przez kilka lat kupowałem wiatrówki (wydałem na to ze 4 tysiące) i teraz w sumie żałuję bo za to kupiłbym pełno sprzętu ASG, a co jak co ale uczestniczenie w strzelance jest o wiele bardziej ekscytujące niż mordowanie jabłek.

Witam

Wiatrówka w Irlandii to już więcej zachodu, przepisy prawne, trzeba zapisać się do gun club, pozwolenie, sejf itd. Znalazłem sklep i jutro jadę wybrać coś osobiście, zobaczyć jak dany model leży w dłoni. http://www.airsoftguns.ie/ w asortymencie mają kilku znanych producentów tj. WE Tech. KJ Works, KWA/KSC, to na pewno na coś się zdecyduję.

Przeszukuję jeszcze forum aby zdobyć jak najwiecej informacji, wolę raz świadomie kupić, niż pożniej bawić się w naprawy zwroty itd.

Na forum bardzo dobre noty zbiera firma Tokyo Marui czy faktycznie jest tak duża różnica pomiedzy tą firmą a KWA/KSC której glocka chcę kupić lub KJW gdzie M9A1 beretta full metal też bardzo wizualnie przypadła mi do gustu.

Z góry dzięki za zainteresowanie, będę wdzięczny za każde info.