Spok3y Posted August 30, 2014 Report Share Posted August 30, 2014 Naładowałem baterię i wystrzeliłem kilkanaście kulek po czym po prostu RK-05 przestał strzelać. Słychać jakby silnik chciał się poruszyć, ale nie mógł. Myślicie, że wystarczy odkręcić go i sprawdzić? Bateria jest ciepła. Link to post Share on other sites
Spok3y Posted August 30, 2014 Author Report Share Posted August 30, 2014 (edited) Zdjąłem chwyt pistoletowy i wygląda na to, że silnik coś blokuje. Drga jakby chciał ruszyć. Po naciśnięciu spustu bateria się grzeje. Edited August 30, 2014 by Spok3y Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted August 30, 2014 Report Share Posted August 30, 2014 Jak długo i czym ładowałeś baterię? Link to post Share on other sites
Spok3y Posted August 30, 2014 Author Report Share Posted August 30, 2014 Ładowałem ją jakieś 2 godziny, aż zrobiła się lekko ciepła. Ładowarką standardową. Replikę kupiłem wczoraj. Wtedy baterię ładowałem 3 i pół godziny i na wczorajszej strzelance trochę się rozładowała to ją podładowałem dzisiaj. Postrzelałem chwile i tyle... Link to post Share on other sites
hindus Posted August 30, 2014 Report Share Posted August 30, 2014 Polecam dokształcić się w temacie "ile ładować baterię". Do znalezienia na forum. Link to post Share on other sites
Spok3y Posted August 30, 2014 Author Report Share Posted August 30, 2014 Tak wiem. Baterię muszę ładować 3 godziny 44 minuty. Ale ona nie była do końca rozładowana i użytkownik forum polecił mi ładować ją aż zrobi się lekko ciepła. Czyli ładowałem ją trochę ponad 2 godziny. Link to post Share on other sites
hindus Posted August 30, 2014 Report Share Posted August 30, 2014 To stockowa bateria? Link to post Share on other sites
Spok3y Posted August 30, 2014 Author Report Share Posted August 30, 2014 (edited) Tak. Ładowana dwa razy. Ale myślę, że to nie wina baterii. Bo kałach przestał strzelać "ot tak" I widać, że silnik jest gdzieś zablokowany. Mam miernik, także jest możliwość zmierzenia napięcia baterii. Edited August 30, 2014 by Spok3y Link to post Share on other sites
hindus Posted August 30, 2014 Report Share Posted August 30, 2014 Zmierz w momencie jak wciskasz spust. Naładuj porządnie baterię uznając ją za rozładowaną, jak nie będzie dalej działać - pożycz od kogoś porządną i na niej sprawdź. Dopiero jak na mocnej baterii nie zadziała, szukać przyczyny "w środku". Link to post Share on other sites
Spok3y Posted August 30, 2014 Author Report Share Posted August 30, 2014 Bateria jest raczej dobra, bo wczoraj była strzelanka i ładnie wszystko działało, ale spróbuję ją jeszcze podładować. Zębatki się zablokowały, silnik działa. Link to post Share on other sites
Spok3y Posted August 30, 2014 Author Report Share Posted August 30, 2014 (edited) Wie ktoś jak wyjąć gearboxa z RK-05? Spust nie cofa zapadki (czy jakoś tak). Dlaatego nic się nie rusza. Edited August 30, 2014 by Spok3y Link to post Share on other sites
infektius Posted August 30, 2014 Report Share Posted August 30, 2014 Śpecu lepiej się za to sam nie bierz, jak nie dajesz rady. Nie słyszałem, żeby komuś się tak szybko gearbox blokował stockowy od kałacha BOYI. Załatw normalną baterię. Jak się bateria rozładowuje/rozładuje to też silnik czasem cyka jakby chciał a nie mógł bo nie ma siły. W ten inteligentny sposób mogłeś baterię zabić. Link to post Share on other sites
Spok3y Posted August 30, 2014 Author Report Share Posted August 30, 2014 Bateria jest dobra, napięcie sprawdzone itd. Silnik się kręci, ale spust nie otwiera jakiejś tam zębatki czy coś. I dlatego nie chodzi. Nie wiem tylko jak gearbox wyciągnąć. To nie ja to naprawiam tylko kuzyn, on się zna na takim czymś. Link to post Share on other sites
infektius Posted August 30, 2014 Report Share Posted August 30, 2014 Jak się zna i nie wie jak z AK BOYa wyciągnać GB, to faktycznie się zna. Link to post Share on other sites
hindus Posted August 30, 2014 Report Share Posted August 30, 2014 Daj spokój, infektius, mamy tu do czynienia ze specjalistą ;) Link to post Share on other sites
Spok3y Posted August 30, 2014 Author Report Share Posted August 30, 2014 HaHa :D Dobra, jednak nic nie wyciągamy tylko spróbujemy na gwarancję odesłać ;P Nie chcemy czegoś zepsuć. Ale kurde szkoda, że tyle kasy poszło i nie działa ;/ Link to post Share on other sites
infektius Posted August 30, 2014 Report Share Posted August 30, 2014 Jak ci zwrócą replikę to napisz co nie tak było. Poproś o opis uszkodzenia. Link to post Share on other sites
Spok3y Posted August 30, 2014 Author Report Share Posted August 30, 2014 Uhuhu trochę czasu minie ... Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted August 30, 2014 Report Share Posted August 30, 2014 Cóż, za głupotę się płaci. Temat zamykam. Link to post Share on other sites
Recommended Posts