Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Replika przestała strzelać.

Recommended Posts

Naładowałem baterię i wystrzeliłem kilkanaście kulek po czym po prostu RK-05 przestał strzelać. Słychać jakby silnik chciał się poruszyć, ale nie mógł. Myślicie, że wystarczy odkręcić go i sprawdzić?

Bateria jest ciepła.

Ładowałem ją jakieś 2 godziny, aż zrobiła się lekko ciepła. Ładowarką standardową. Replikę kupiłem wczoraj. Wtedy baterię ładowałem 3 i pół godziny i na wczorajszej strzelance trochę się rozładowała to ją podładowałem dzisiaj. Postrzelałem chwile i tyle...

Tak. Ładowana dwa razy. Ale myślę, że to nie wina baterii. Bo kałach przestał strzelać "ot tak" I widać, że silnik jest gdzieś zablokowany. Mam miernik, także jest możliwość zmierzenia napięcia baterii.

Edited by Spok3y

Zmierz w momencie jak wciskasz spust. Naładuj porządnie baterię uznając ją za rozładowaną, jak nie będzie dalej działać - pożycz od kogoś porządną i na niej sprawdź. Dopiero jak na mocnej baterii nie zadziała, szukać przyczyny "w środku".

Śpecu lepiej się za to sam nie bierz, jak nie dajesz rady. Nie słyszałem, żeby komuś się tak szybko gearbox blokował stockowy od kałacha BOYI.

Załatw normalną baterię. Jak się bateria rozładowuje/rozładuje to też silnik czasem cyka jakby chciał a nie mógł bo nie ma siły.

W ten inteligentny sposób mogłeś baterię zabić.

Bateria jest dobra, napięcie sprawdzone itd. Silnik się kręci, ale spust nie otwiera jakiejś tam zębatki czy coś. I dlatego nie chodzi.

Nie wiem tylko jak gearbox wyciągnąć.

To nie ja to naprawiam tylko kuzyn, on się zna na takim czymś.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...