Ślepak Posted March 31, 2016 Report Share Posted March 31, 2016 Ja posiadam RK-01W (aktualnie na sprzedaż) i dopóki z niej korzystałem, nie mogłem narzekać. Widziałem Cymę, trzymałem. Wykonanie lepsze na rzecz Boyi, choć są mankamenty jak lekki luz na kolbie i na nakładce rury gazowej. No i ten cholerny problem z selektorem ognia. Jak już raz GB rozłożysz, to wiedz, że czasami będziesz mieć auto. :D Wziąłem Boyi, bo byłem świadom, że będę ją tuningować. Wszystko pięknie śmiga. Chociaż aktualnie na nowych częściach, więc przebieg znikomy, bo z niej nie korzystam. Tak, to u mnie od dwóch lat jest. Quote Link to post Share on other sites
suharex Posted March 31, 2016 Report Share Posted March 31, 2016 (edited) Moje rk02 na stocku wywaliło 40 tys kulek. Teraz już ponad pół roku leci na 500 fps. Luz na selektorze da się naprawić, tak samo jak na kolbie. Ogólnie jestem zadowolony. Miałem 045 w rękach. Świetna klamka. Z pudełka strzelała bardzo dobrze. Wybór należy do Ciebie. Wiedz tylko, że chińczyk to chińczyk - raz się trafi dobry, a raz nie. Edited March 31, 2016 by suharex Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted March 31, 2016 Report Share Posted March 31, 2016 Jak zwykle nikt nie czyta miliona tematów o tym samym. Miałem kilkadziesiąt cym i bojców. Z zewnątrz zawsze lepiej wypadają Boyi, choć wiadomo - może się zdarzyć np. większy luz w jakimś Boyi od jakiejś Cymy, tak samo, jak może się zdarzyć dwumetrowy koreańczyk i germański karzeł. Wewnątrz Cyma jest trochę lepsza. Różnica polega na tym, że jak w Boyi wymienisz niewielkim kosztem silnik, zębatki czy tłok, to masz dokładnie to samo, co wewnątrz w Cymie, tylko w ładnej, pancernej jak za tę cenę obudowie. Podczas gdy w Cymie obsady kolby czy jarzma lufy nie wymienisz... I prędzej czy później zrozumiesz, dlaczego ludzie, którzy mieli tego sporo nie kupują Cymek. A tak poza tym wszystkim, to szukaj FC - są tańsze niż Cymy często, a biją na łeb również Boyi. Quote Link to post Share on other sites
marchewa5443 Posted March 31, 2016 Report Share Posted March 31, 2016 FC z chęcią ale AK juz chyba nie robią (nie mogę nigdzie znaleźć ? ) a subkarabinek około tysiąca kosztuje grubo ponad mój budżet :/ Co do tego Boyi jak już jesteśmy w temacie to wystarczy zmienić silnik żeby wyeliminować problem z wylatywaniem kilku kulek(auto) na pojedynczym strzale ? dzięki za odpowiedzi raczej zdecyduję się na Boyi :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts