Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Pomoc dla zielonego przy wyborze krótkiej do "realnego" treningu

Recommended Posts

Witam. Jak w temacie.

Wiem że odwzorowanie do ostrej jest minimalne. Mam kontakt z ostrą (MON).

Chodzi o trening manualny między kursami które będę odbywał co jakiś czas.

Interesuje mnie krótka (nie wiem czy green gas czy co2), blow back, najlepiej full metal, wagą zbliżona do pierwowzoru, na magazynki low lub real, najlepiej wytrzymałe (dynamiczna zmiana magazynka, uderzenia od podłoże itp).

Glock, Beretta, 1911 to modele które najbardziej mnie interesują.

broń + 4 magazynki(najlepiej real) + ładownice do nich na pas + kabura biodrowa.

cos takiego

http://www.020mag.com/files/images/2014/05/chris-costa-cant-pen-that-shit-72722.png83549.png

http://1.bp.blogspot.com/-t4fJV22VwrQ/TswFtYqqVEI/AAAAAAAAAKg/3ZdeD5Wow7w/s1600/image051.jpg

Wiem że wymagania spore ale liczę na waszą pomoc. Z góry dzięk

Można pomyśleć o jakimś materacu. Zresztą zbliża się zima. Treningi raczej w pomieszczeniu. Na wiosne i lato trening na miękim podłożu, głównie trawa. Grubszy problem przy zmianie pozycji. Jest na to jakieś rozwiązanie? Wszystkie gazówki mają zbiornik w magazynku?

Edited by GI Joe

Nie, są takie które nie mają zbiornik w chwycie - ale w zamian za to dostajesz patyczkowate magazynki, a nie o to Ci przecież chodzi.

Jeżeli to ma strzelać - wyrzucać pociski, będzie trudno o taką zabawkę. Do pękniętych szczęk dodałbym jeszcze ryzyko rozszczelnienia od uderzenia. Jeżeli ma tylko ruszać zamkiem podczas strzału - mogłyby Cię zainteresować repliki takie jak MGC - posiadają specjalne łuski ze spłonkami w magazynkach jak w palnej, acz nie wiem czy podejdą oryginalne magi. Tylko nie wiem czy są jakiekolwiek repliki z metalu. Jest też Walther P22 i P99 na naboje PAK, tylko ciągle są przepychanki o legalność tego.

Edited by -Otto-

Dlatego, że system TM jest najpopularniejszy, w związku z czym masz dużą bazę części zamiennych i tunningowych oraz magazynków. Najlepiej pod tym względem wygląda rodzina Hi-Capy i 1911. Za nimi jest Glock. Beretta ma już znacznie mniej części jak tak patrzę po sklepach, ale też są.

Pod względem dostępności kabur i ładownic od ręki w Polsce wybrałbym Glocka.

1000zł na taki zestaw to trochę maławo, bo same magazynki to koszt ok 100-150zł sztuka. W kaburach zbytnio się nie orientuję, jak one cenowo wypadają, ze Specopsa kosztuje 200zł: https://www.sprzetmilitarny.pl/product-pl-3328-Kabura-Kydexowa-KDX-SP7-DO-GLOCK-17-19-SPECOPS.html Na wiele mniej bym się nie nastawiał przy profesjonalnych kaburach tego typu. Chyba że nie musi być koniecznie taka jak z linka, a chodzi poprostu o to żeby była kydexowa? To wtedy otwiera Ci się np Iwo Hest (www.holsters-tactical.com) mają kabury po 60zł nawet, Fobus (80 wzwyż), IMI (120), Blackhawk Serpa (koło 150-200zł). Ładownice to też koszt koło 70-100zł za podwójną. Pojedyńcze niewiele tańsze. Wybór jest naprawdę spory, jak i rozpiętość cenowa - a to wpływa na możliwości doboru repliki.

Ale tak czy inaczej, na replikę nie zostanie Ci więcej jak 500zł. W tej cenie da się dorwać używane Tokyo Marui (jeden z użytkowników forum pisał gdzieś, że sprowadzał je nawet za około 400zł nówki), ale o metalowym zamku i lufie zewnętrznej zapomnij. To dodatkowe przynajmniej 200-300zł.

Jeżeli chciałbyś nowy pistolet, z metalowym zamkiem, jest Glock od KJW - model 19/23. Kosztuje 300zł, w stocku otrzymujesz wzmocniony cylinder Guardera. Ze znanych mi awarii tego pistoletu to zbijak zaworu który zawsze pada - koszt około 50zł, potrafi się odłamać lufa zewnętrzna od komory nabojowej - zamienniki są na allegro po 60-70zł, oraz ukruszenie zaczepu komory Hop-Up, znalazłem na jednym zagranicznym sklepie za 12 dolców.

Część ludzi poleca Glocki od WE, ponoć nawet dobre, ja bym nie zaufał. bo to WE :P Zresztą nie są w 100% kompatybilne z systemem TM z tego co mi wiadomo.

Słyszałem także dużo dobrego o Glockach 17 Meistera, do sprowadzenia z zagranicy.

W przypadku 1911 będzie podobnie, z tym że mniej akcesoriów dostępnych w Polsce.