themych01 Posted September 3, 2014 Report Share Posted September 3, 2014 Witam Poszukuję butów na wyprawę w góry, na górskie szlaki, wędrówki. Najlepiej żeby były wodoszczelne. Zainteresowały mnie Starforce Combat HI Desert ,ale wodoszczelność nie jest raczej ich cechą, Starforce Combat HI też przykuły moją uwagę. Moje pytanie, czy w/w Buty nadadzą się w góry, albo jakie mogę kupić buty (lekkie i najlepiej wodoszczelne) z budżetem do 300zł (wiem był temat ale jest bardzo ogólny) Quote Link to post Share on other sites
Hornet Posted September 3, 2014 Report Share Posted September 3, 2014 Tekstu nie czytałem, ale klasyfikacja jest raczej poprawna http://esklep.intersport.pl/pl/buty-trekkingowe w góry to raczej buty turystyczne. Jak pisze producent lekkie buty taktyczne chyba nie nadają się w góry. Quote Link to post Share on other sites
themych01 Posted September 4, 2014 Author Report Share Posted September 4, 2014 Rozumiem, chodzi mi głównie oto żeby były to buty dosyć wygodne by sprawdziły się w górach ale także w normalnym środowisku typu łąki, czy las bo w takich będą głównie używane. Quote Link to post Share on other sites
wilq1979 Posted September 4, 2014 Report Share Posted September 4, 2014 Zakładam, że będziesz chodzić po górach po szlakach i nie będziesz potrzebował butów do wczepiania raków itd? Jeżeli tak, to kup buty trekingowe. Sam używam takich do grania i chodzenia po górskich szlakach (oprócz zimy). Sprawdź lokalne sklepy z obuwiem turystycznym i popytaj sprzedawców. Inne wyjście to dwie pary butów - jedna na strzelanie a druga w góry ale w ramach Twojego budżetu trzymałbym się pierwszej opcji. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts