RADEK26RADEK_PL Posted September 8, 2014 Report Share Posted September 8, 2014 Witam w asg jestem jeszcze świeżakiem (nieco ponad rok) i jeszcze nie miałem problemów z replikami, ale ostatnio mnie dopadły i nie wiem jak sobie z tym poradzić: replika strzela, ale brzmi jakby zębatki traciły kontakt ze sobą. dodam że replike miałem na 2 strzelankach i to właśnie na drugiej pojawił się problem. replika w całości stockowa. Chyba wszystko..? p.s. Help.. Link to post Share on other sites
Emcet Posted September 8, 2014 Report Share Posted September 8, 2014 Dokręć silnik, bo nie łapie zębów. W Boyiach to się na okrągło rozregulowuje. Link to post Share on other sites
RADEK26RADEK_PL Posted September 8, 2014 Author Report Share Posted September 8, 2014 (edited) Mam przez to rozumieć koszyk silnika, czy jest gdzieś jakaś inna sruba mocująca? Po zdjęciu chwytu pistoletowego zauważyłem że śruby i koszyk między nimi są w smarze, oraz pocące się chyba łożysko.. tak ma być? Dokręcenie koszyka pomogło, dzięki za pomoc.. Skoro to jest problemem to czy "sklejenie" śruby z otworem za pomocą sylikonu jest dobrym pomysłem..? Edited September 8, 2014 by RADEK26RADEK_PL Link to post Share on other sites
Rogaś Posted September 8, 2014 Report Share Posted September 8, 2014 W koszyku silnika, pod silnikiem jest otwór w którym jest śruba regulacyjna, wsadź tam imbus i dokręć silnik, na początek jeden obrót, sprawdź, aż do uzyskania poprawnej pracy oraz żeby silnik nie piszczał podczas pracy. Można takową śrubę przesmarować lakierem do paznokci, uniemożliwi śrubie samoistne odkręcanie się. Link to post Share on other sites
RADEK26RADEK_PL Posted September 8, 2014 Author Report Share Posted September 8, 2014 (edited) pod silnikiem nie widzę żadnych śrub idących w jego kierunku.. poza gwintem do mocowania chwytu pistoletowego.. Edited September 8, 2014 by RADEK26RADEK_PL Link to post Share on other sites
Emcet Posted September 8, 2014 Report Share Posted September 8, 2014 Mikro śrubka imbusowa wchodząca w dupę silnika powinna być, bodajże 1 ub 1,5mm. Link to post Share on other sites
RADEK26RADEK_PL Posted September 8, 2014 Author Report Share Posted September 8, 2014 (edited) Znalazłem i dokręciłem o 1/4 i od razu lepiej wszystko chodzi prawie jak moja cyma.. Bałem się już że coś się wysypało.. Podsumowując dokręciłem koszyk do gb i silnik śrubką pod gwintem montażu chwytu pistoletowego.. Jeszcze raz dziękuje wszystkim za pomoc. Temat do zamknięcia. Edited September 8, 2014 by RADEK26RADEK_PL Link to post Share on other sites
Recommended Posts