Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

rk01 strzela nie regularnie i rzęzi

Recommended Posts

Witam w asg jestem jeszcze świeżakiem (nieco ponad rok) i jeszcze nie miałem problemów z replikami, ale ostatnio mnie dopadły i nie wiem jak sobie z tym poradzić: replika strzela, ale brzmi jakby zębatki traciły kontakt ze sobą. dodam że replike miałem na 2 strzelankach i to właśnie na drugiej pojawił się problem.

replika w całości stockowa. Chyba wszystko..?

p.s.

Help..

Mam przez to rozumieć koszyk silnika, czy jest gdzieś jakaś inna sruba mocująca?

Po zdjęciu chwytu pistoletowego zauważyłem że śruby i koszyk między nimi są w smarze, oraz pocące się chyba łożysko.. tak ma być?

Dokręcenie koszyka pomogło, dzięki za pomoc..

Skoro to jest problemem to czy "sklejenie" śruby z otworem za pomocą sylikonu jest dobrym pomysłem..?

Edited by RADEK26RADEK_PL

W koszyku silnika, pod silnikiem jest otwór w którym jest śruba regulacyjna, wsadź tam imbus i dokręć silnik, na początek jeden obrót, sprawdź, aż do uzyskania poprawnej pracy oraz żeby silnik nie piszczał podczas pracy. Można takową śrubę przesmarować lakierem do paznokci, uniemożliwi śrubie samoistne odkręcanie się.

Znalazłem i dokręciłem o 1/4 i od razu lepiej wszystko chodzi prawie jak moja cyma..

Bałem się już że coś się wysypało..

Podsumowując dokręciłem koszyk do gb i silnik śrubką pod gwintem montażu chwytu pistoletowego..

Jeszcze raz dziękuje wszystkim za pomoc.

Temat do zamknięcia.

Edited by RADEK26RADEK_PL
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...