rynek Posted September 9, 2014 Report Share Posted September 9, 2014 Siemanko. Mam taki problem z dokładnie taką repliką : http://gunfire.pl/product-pol-1152200284-Replika-karabinka-GFG18.html. Mianowicie na ostatniej strzelance, po oddaniu kilku strzałów na singlu, zimperializowany kałaszek przestał strzelać. Po naciśnięciu na spust wtyki mocno się nagrzewały a od repliki odchodził dziwny cichutki dźwięk (ni to zębatki, sprężyna) coś jakby od silnika. Cóż pomyślałem silnik poszedł się &^@^. Ale nic z tych rzeczy. Wykonałem kilka banalnych czynności sprawdzając co mogło zawinić : sprawdziłem bezpiecznik : jest git sprawdziłem czy kabelki są podłączone do silnika : idealnie się trzymają myślę :"a może bateria ?!" (oczywiście to było zaraz po bezpieczniku) : Ale także ona naładowana i kolegi także sprawna. No cóż. Po powrocie do domu postanowiłem wykręcić koszyczek z silnikiem i sprawdzić czy silnik działa. Podłączyłem baterie i o dziwo działa. Myślę sobie : "super, kolejna replika naprawiona bez zbędnego użerania się". Ale niestety pech chciał, że poszedłem ją przestrzelać i znów to samo kilka kulek na singlu i znów kałaszek nie żyje. Macie może jakieś rady co z tym zrobić, albo czego w ogóle to jest wina ?! Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted September 9, 2014 Report Share Posted September 9, 2014 Kup mocniejszą baterię... Albo zmień kable. A może tylko bezpiecznik wywal. Było dziesiątki razy. Quote Link to post Share on other sites
mike88 Posted September 9, 2014 Report Share Posted September 9, 2014 heh stawiam na batkę :) Quote Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted September 9, 2014 Report Share Posted September 9, 2014 Standard- silnik ma za mało siły, aby naciągnąć sprężynę (słabe/brak podkładkowania, złej jakości bateria). Wymiana kabli na niskooporowe i podkładkowanie oraz zakup lipo 7,4 nie dość, że rozwiąże problem, to jeszcze zwiększy szybkostrzelność repliki. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts