Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Witam. Wartość 35m celnego zasięgu jest realna w elektrykach TM... ale nie w tanich elektrykach... ktoś cię nabił w butelkę... a hop-up dorób...(w sprężynie shotgun made in Mareczek dało to jakieś 6-8 m) ale nawet wtedy nie uda ci się osiągnąć takiego zasięgu... chyba że go extremalnie podkręcisz... ale ile pożyje to nie wiem :roll: ale nie wiem nie widziałem akurat twojej wersji... pozdro

to co napisales z zasiegiem celnym 35 m to napewno ie prawda ( chyba ze masz tm albo ca :] ) , bo i elektryk i sprezyna maja zasieg celny okolo 15 m max. po przestrzeleniu ich oczywiscie :) . Gumka dala by ci prawdopodobnie o kilka metrow wiekszy zasieg celny ale zeby zastosowac w nich gumke hop upa musialbys najpierw tego hop upa dorobic bo z tego co mi wiadomo to nie maja one hop up'ow :)

pozdro

Coś mnie sie zdaje, że cyganisz. PO pierwsze skąd byś wziął manekina (nie wierze, ze chciałoby ci sie go robić), po drugie nawet na www.taniemilitaria.pl piszą, że ma energie 0.5J a oni maja skłonności to przedobrzania.

Ps. Co prawda nie strzelałem z G36k ale strzelałem z G36C i w tym zasięg był około 20m bez wiatru.

tak sie składa ze moj wujek ma sklep z odzieżą i mi pozyczył manekina, po drugie po co mialbym cyganic, ja się tylko grzecznie zapytałem co moge z tuningować, a podałem prawdziwe dane, może to był fart ale wiał lekki wiaterek(troszke kulke znosiło w lewo ale o wadze 0,12) sprobuje strzelić z 0,20. co do mocy nie jestem powiem, może gdzieś wyczytam jak ją zmierzyć

Jeszcze jest jedna możliwość... sir_chester nie strzelałeś pod kątem 45 stopni do góry? ;) a tak na poważnie z tanich elekrtyków mniej się wyciągnie przy tuningu niż z tanich sprężyn... (podkładki, prec. lufa, hop-up, ew. mocniejsza sprężyna) chollender macie rację to spring...

z gwinetm sobie poradzilem, ale teraz zamierzam umocnić sprężyne(metoda 3x 1grosz) tylko nie wiem gdzie je trzeba umiescić, lufe wymienić z plastikowej na aluminiową z obi:D, tylko kolejny problem jaka wybrac srednice i dlugosc oraz dorobic hop-up a z tym to juz jestem zielony co prawda czytalem prady:

http://wmasg.pl/text.php?dzial=warsztat&text=2

http://wmasg.pl/text.php?dzial=warsztat&text=10

ale cos nie moge ich zrozumiec do konca i nie wiem ktora metoda szlifowania lufy jest prosta i dokladna, wiem ze moze moje pytania wydaja sie głupie, ale nie wszyscy sa przysłowiowymi "złotymi rączkami"

Witam. Nie jestem dobry z upgradu springów... ale chyba z podkładkami jest tak że jak najmniej pod tłok jak najwięcej pod postawę sprężyny... musisz chyba jakieś podkładki skombinować bo chyba od przeciwnej strony sprężyny niż tłok przy podstawie jest prowadnica jej czyli coś co wchodzi w tę sprężynę (pręt, kawałek plastiku) i tam groszówki nie wejdą... ale mogę się mylić... co do hop-upa to musisz zrobić dziurkę w lufie nie za dużą i tam powinna być gumka czymś przyciskana od zewnątrz i to jest cały hop-up (najlepiej z góry :wink: ). szlifowanie lufy można mniej dokładną metodą drobny papier ścierny nawinięty na pręt i zabezpieczony przed obracaniem - to jest nieprofesionalne szlifowanie 8) a profesjonalnie to chyba warsztat... pozdro

• 6 months later...

Gwint powoduje kręcenie się pocisku kazdy chyba wie jak wygląda pocisk NIE nabój Pocisk. Pocisk to to co wylatuje z lufy. Gwintowane lufy maja zapewnić celnośc. Jak ktoś oglądał matrixa widać jak ten pocisk wkreca się w powietrze. A co do gwintu to jest inny temat. Gwint w asg duzo nie da moim zdaniem.

Gwint w asg duzo nie da moim zdaniem.
Hej mam pytanie czy opłaca się gwintować lufę

OMG

po 1 każdy pocisk w gwintowanej lufie wżera sie w gwint

w asg to nie jest możliwe

po 2 hop-up podkręca kulke do góry, a gwint obraca pocisk

w asg nie do połączenia