DariuszBe Posted September 12, 2014 Report Share Posted September 12, 2014 Hej, poszukuję i rozglądam się za swoim pierwszym umundurowaniem na potrzeby ASG. Przekopałem większość tematów z działu "Umundurowanie i obuwie" ale ciężko "świeżemu" dobrać odpowiedni komplet dla siebie. Również wybrałem się do sklepu specjalistycznego, jednak krótko mówiąc zostałem olany, więc ostatnią deską ratunku jest wasza pomoc. Nie jestem maniakiem, moje potrzeby na chwilę obecną sprowadzają się do weekendowych spotkań. Zazwyczaj "strzelanki" odbywają się w terenie leśnym, możecie udzielić jakiś wskazówek co do zakupu? Dzięki z góry za pomoc. Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted September 12, 2014 Report Share Posted September 12, 2014 (edited) Niemiecki Flecktarn, brytyjski (cholenderski) DPM, polska Pantera (krój wz. 93 lub wz. 2010), amerykański Woodland - to takie najpopularniejsze i dobrze kamuflujące w polskich lasach. Są przy tym względnie tanie. Tak właściwie to jeżeli weźmiesz coś zielono-brązowego i kontraktowego (czyli dla wojska, to zapewni wytrzymałość) to powinno być cacy. Niektórzy biegają w pustynnych mundurach i też potrafią nieźle walczyć bo kamuflaż gra drugorzędną role gdy strzelania odbywają się na dystansach 20-50 metrów. Edited September 12, 2014 by MarekMac Quote Link to post Share on other sites
DariuszBe Posted September 12, 2014 Author Report Share Posted September 12, 2014 (edited) Niemiecki Flecktarn, brytyjski (cholenderski) DPM, polska Pantera (krój wz. 93 lub wz. 2010), amerykański Woodland - to takie najpopularniejsze i dobrze kamuflujące w polskich lasach. Są przy tym względnie tanie. Tak właściwie to jeżeli weźmiesz coś zielono-brązowego i kontraktowego (czyli dla wojska, to zapewni wytrzymałość) to powinno być cacy. Niektórzy biegają w pustynnych mundurach i też potrafią nieźle walczyć bo kamuflaż gra drugorzędną role gdy strzelania odbywają się na dystansach 20-50 metrów. Znalazłem takie spodnie, wspominałeś coś o wz.2010 - rozumiem że jest to rodzaj kamuflażu? http://allegro.pl/ne...<br /><br /> Dodatkowo znalazłem górę: http://allegro.pl/ne...html?source=mlt Taki zestaw będzie się nadawał na początek zabawy?? Edited September 12, 2014 by DariuszBe Quote Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted September 12, 2014 Report Share Posted September 12, 2014 MarMac-©holenderski, powiadasz :D Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted September 12, 2014 Report Share Posted September 12, 2014 Karwasz twarz! Coś ostatnio mi się dzieje, że mnóstwo błędów popełniam... Mea culpa. Znalazłem takie spodnie, wspominałeś coś o wz.2010 - rozumiem że jest to rodzaj kamuflażu? http://allegro.pl/ne...<br /><br />Dodatkowo znalazłem górę: http://allegro.pl/ne...html?source=mlt Taki zestaw będzie się nadawał na początek zabawy?? Będzie, ale jeśli szukasz oszczędności to taniej znajdziesz DPMy, Flecki, a pewnie też i Wuzeta 93. Ps. Wz. 2010 to wzór (krój) munduru, a kamuflaż nazywa się Pantera. Quote Link to post Share on other sites
Mati86 Posted September 12, 2014 Report Share Posted September 12, 2014 Jedź w ciemnym dresie na strzelankę, pooglądaj co Ci się podoba i taki sobie zamów. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted September 13, 2014 Report Share Posted September 13, 2014 Kup sobie spodnie i bluzę we flecku, często można kontrakty znaleźć w ciuchlandach, ale nawet w demobilach ten mundur jest zdecydowanie najtańszy. Ten kamuflaż może nie jest piękny, ale dobrze maskuje. Pooglądasz co ludzie noszą, może dołączysz do jakiejś ekipy która ma wymogi wzgledem kamo to wtedy będziesz sobie zmieniał wedługo potrzeb, a mundur we flecku nadaje się nawet na ciuch roboczy do grzebania przy aucie albo w ogrodzie, bo jest naprawdę wytrzymały (a jak go zajedziesz to potem dasz rodzicielce albo małżonce "na szmaty", bo jest z niezłej bawełny i dobrze się nadaje do mycia podłogi). Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted September 14, 2014 Report Share Posted September 14, 2014 Niemiecki Flecktarn, brytyjski (holenderski) DPM, (...) Kup sobie spodnie i bluzę we flecku, często można kontrakty znaleźć w ciuchlandach, ale nawet w demobilach ten mundur jest zdecydowanie najtańszy. Ten kamuflaż może nie jest piękny, ale dobrze maskuje. W pełni się zgadzam z kolegami. Zajrzyj tutaj, mają demobil w przyzwoitych cenach i dobrej jakości. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts